Tjen passiv indkomst ved at investere i aktier

Er du interesseret i at blive økonomisk uafhængigt af andre og gerne gå på pension tidligt? Så kan aktier være en smart vej frem. Ved at investere i aktier på den rette måde, kan du nemlig på længere sigt tjene en del penge, som du kan investere igen. Det kan du læse mere om forneden.

 

Hvilken platform skal du investere på?

Det er ikke en hemmelighed, at der findes mange forskellige investeringsplatforme, og det er ikke altid lige nemt at finde den rette. Det nemmeste kan være at investere gennem din egen bank, men der er oftest høje gebyrer på. Der er dog flere platforme, som forsøger at imødekomme brugernes ønsker ved at have mindre gebyrer, herunder Nordnet og SaxoInvestor. Nordnet er en af Nordens største investeringsplatforme og er tilgængelig på både web og app. Nordnet tilbyder nul kurtage, og de indberetter også selv til SKAT, så du ikke selv skal stå for det. SaxoInvestor er Saxo Banks investeringsplatform, og de er specialiseret inden for online aktiehandel. De har også en lav kurtage og kan tilgås både via web og app. Som kunde hos Saxo Bank får du gratis adgang til SaxoInvestor, og de indberetter også gevinst og tab til SKAT.

Der er altså mange muligheder i forhold til at vælge en investeringsplatform, og det gælder bare om at finde ud af, hvad der passer bedst til dine behov. 

 

Invester i dét du tror på

Når du har valgt en platform, skal du til at vælge aktier, du vil investere i. Det kan være svært at vide hvor man skal starte, når det gælder investering. Der er mange slags produktioner og virksomheder, man kan vælge at investere i, så det bedste du kan gøre er at investere i noget, du tror på. Der er ikke noget værre end at investere i aktier, du halvt tror på, og så se dem falde i kursværdi. Selvfølgelig skal du også tænke over hvad din strategi er: Tænker du kortsigtet eller langsigtet? Dette er godt at have styr på inden du køber, så du ved hvornår det er en god ide at trække sig, og hvornår det er en god ide at lade vær med konstant at tjekke dine aktier. Du kan læse mere om aktiestrategi her.

 

Invester i grøn energi

Aktier som mange tror på er grønne aktier, som omhandler klima og miljøbevidsthed. Disse kan være en god ide at tilføje til dit portefølje. Hvis du især er glad for grønne aktier kan du med fordel investere i miljøvenlig emballage. Du kan læse mere om miljøvenlig emballage på https://daniaemballage.dk/. Dette kan nemlig forventes at boome i fremtiden og dermed det lange løb, hvor man vil gå endnu mere op i klima og bæredygtighed end man gør nu.

 

Andre aktier du vil investere i?

Grønne aktier er selvfølgelig ikke de eneste aktier, der findes. Det er desuden muligt at investere i bitcoin, olie eller eksempelvis transport. Som sagt gælder det bare om at investere i noget, du tror på. Et par platforme er blevet nævnt i denne artikel, som du kan starte din investering rejse på. Om det så er klima eller olie du vil investere i. Hvis du er i tvivl kan du altid spørge bekendte eller eventuelt din bank til råds.