Søg efter:

Køb kryptovaluta

 

Det er blevet meget populært at investere i kryptovaluta i disse dage, og der er umiddelbart meget der tyder på, at interessen kun vil blive ved med at stige i fremtiden. Kryptovaluta bliver nemlig mere og mere anerkendt som et sikkert og troværdigt alternativ til de traditionelle valutaer.

De fleste tænker stadig på Bitcoin når de hører om kryptovaluta, og Bitcoin er da stadig også den mest værdifulde kryptovaluta på markedet. Der er dog mange andre kryptovalutaer som har vundet frem, og som i dag er i stærk konkurrence med Bitcoin og hinanden om, at være den bedste kryptovaluta på markedet.

Er du interesseret i at se på mulighederne og potentialet for at investere i kryptovaluta, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse information om kryptovaluta, og hvor vi også har set nærmere på potentialet for at investere i nogle af de største kryptovalutaer på markedet.

 

 

 

 

Hvad er kryptovaluta

 

Kryptovaluta kan betegnes som et digitalt aktiv eller byttemiddel, som kan bruges til transaktioner, betalinger og overførsler. Der gøres brug af kryptografi til at sikre transaktionerne, samt for at kontrollere oprettelsen af enheder og verificere overførsel af aktiver.

Den store forskel på kryptovaluta og traditionel valuta er at kryptovalutaer er decentraliserede. Det vil sige at der ikke er nogen stater, regeringer, institutioner, banker eller lignende der kan øge mængden af en kryptovaluta.

Selve teknologien bag kryptovaluta bygger på de såkaldte blockchains. Hver gang der foretages en transaktion af en kryptovaluta, vil oplysninger om transaktionen blive gemt i en blok, eller en node. Disse blokke, eller noder, er sat sammen i det der kaldes for en blockchain. En blockchain indeholder altså alt information om en transaktion.

Blockchains er bygget i et sikkert design, hvilket gør at oplysningerne i en blockchain ikke kan ændres, medmindre størstedelen af netværket giver konsensus hertil. Da kryptovaluta, og blockchains, er decentraliserede, vil det i praksis være nærmest umuligt. Derfor er blockchains, og transaktioner med kryptovaluta, anset som værende et meget sikkert system.

En anden stor fordel ved kryptovaluta er den store anonymitet der er forbundet med brugen af kryptovaluta. I praksis fungerer det sådan at ejerskabet af en kryptovaluta ikke kan fastslås, om end at oplysninger om transaktioner opbevares i den føromtalte blockchain.

Kryptovaluta børser der eksempelvis tilbyder veksling af kryptovaluta til traditionel valuta, vil dog ofte være påkrævet ved lov til at gemme ejeroplysninger.

Kryptovaluta anvendes i dag til en lang række formål, herunder køb og salg af ydelser, produkter og services, overførsler af penge og meget mere.

 

 

 

 

Typer af kryptovaluta

 

Der findes en lang række forskellige typer af kryptovaluta, og det gælder for mange af dem at de hver især tilbyder noget unikt. Nedenfor har vi samlet en lille oversigt over nogle af de mest almindelige typer af kryptovaluta. Vi ser nærmere på stablecoins og minebaserede kryptovalutaer.

 

 

Stablecoins

 

Stable er det engelske ord for stabil, og det er netop også ideen med en stablecoin. En stablecoin vil blive knyttet til et andet aktivs værdi, og kursen vil herefter følge kursen på det aktiv som kryptovalutaen er bundet op på. Et godt eksempel på en stablecoin er Facebooks Libra coin, som er knyttet op på den amerikanske dollar.

Formålet med at knytte kryptovalutaen på andre mere stabile aktiver er, at kursen på kryptovalutaen vil være meget mere stabil end andre typer af kryptovalutaer. Det er vigtigt i mange henseender, at et aktiv har en stabil prissætning og kurs.

 

 

Minebaserede kryptovalutaer

 

Ved en minebaseret kryptovaluta forstås at kryptovalutaen kan udvindes ved en slags digital minedrift. Det foregår ved at en bruger validerer en transaktion med kryptovalutaen, og opdaterer kryptovalutaens blockchain med oplysningerne om transaktionen. Belønningen for dette er udbetaling af en kryptovaluta enhed.

 

 

Hvilke kryptovalutaer kan man købe

 

Der findes i dag tusindvis af forskellige kryptovalutaer, men det er langt fra alle som er lige anerkendte. Derfor ser vi udelukkende i det følgende nærmere på nogle af de største, bedste, og mest anerkendte kryptovalutaer.

Disse kryptovalutaer kan du med fordel undersøge nærmere, såfremt du er interesseret i at investere i kryptovaluta. Det er dog vigtigt at du foretager dig en grundig analyse af både kryptovalutaerne og markedet for kryptovaluta, da markedet er meget volatilt og svinger meget. Der er derfor tale om et markedet som har en større risiko, og det kræver derfor en grundigere indsigt i markedet, for at forbedre sandsynligheden for positive afkast.

 

 

Bitcoin

 

Bitcoin er den første rigtige kryptovaluta på markedet, og er samtidig også den mest værdifulde og kendte kryptovaluta. Bitcoin er den dag i dag nærmest synonymt med kryptovaluta, men er dog i stigende grad udsat for hårdere konkurrence af flere andre stærke kryptovalutaer.

Siden sin introduktion i 2009 hvor Bitcoin kunne købes for under 10 kr. er kursen steget voldsomt. I dag koster en Bitcoin lige knap 250.000 kr. Det er altså tydeligt at se den store gevinst for dem der hoppede med på bølgen ved lanceringen, men også for dem der hoppede med i de følgende år. Det store spørgsmål er selvfølgelig om kursen vil blive ved med at stige, eller om Bitcoin har sine bedste dage bag sig.

I disse dage er der meget spekulation om at Bitcoin, og andre kryptovalutaer, vil blive taget i brug som betalingsmiddel hos store selskaber som Tesla og Amazon. Sker det vil prisen eksplodere massivt igen, og det kan derfor være en rigtig god ide at holde øje med netop dette forhold i fremtiden.

Se mere om Bitcoin ved at klikke her.

 

 

Ethereum

 

Ethereum bliver af mange anset som kronprinsen af kryptovaluta, der inden for de kommende år vil overtage Bitcoins position som den bedste kryptovaluta. Det skyldes ikke mindst de udvidede muligheder som Ethereum tilbyder, der blandt andet gør det muligt at tilbyde lån og pengeoverførsler.

Siden sin lancering er kursen på Ethereum steget helt vildt, og er vokset fra en udgansposition på under 10 kr. til i dag at koste op over 2500 kr. Da Ethereum foreløbigt toppede i august 2021 var kursen lige i underkanten af 5000 kr.

Se mere om Ethereum ved at klikke her.

 

 

Litecoin

 

Litecoin ligner rigtig meget Bitcoin, men bruger dog en lidt anden type teknologi. Dette medvirker at Litecoin kan gennemføre transaktioner op til fire gange hurtigere end Bitcoin. Litecoin er også steget voldsomt siden sin lancering. I starten af 2017 kunne Litecoin købes til omkring 30 kr. I dag er prisen for en Litecoin oppe over 700 kr. Litecoin har dog allerede vist potentiale til at vækste endnu mere. Da den toppede i foråret 2021 kostede en Litecoin over 2000 kr.

Se mere om Litecoin ved at klikke her.

 

 

Ripple

 

Ripple er en betalingsprotokol med den tilhørende kryptovaluta XRP. Ripple har til formål at skabe et sikkert og hurtigt system til handel og transaktioner. Systemet bruges i dag af mange vigtige finansielle institutioner rundt om i verden.

Ripple betegnes af mange som værende en banebrydende betalingsprotokol og kryptovaluta, og vi ser derfor stor grund til at holde øje med kursen på Ripple og XRP i fremtiden.

Se mere om XRP/Ripple ved at klikke her.

 

 

Dogecoin

 

Dogecoin er en såkaldt meme-coin og den mest kendt og populære af slagsen. En meme-coin henviser til de kryptovalutaer der er opbygget omkring virale internet-memes. Det særlige ved disse meme-coins er at populariteten, efterspørgslen og prisen i afgørende grad, vil være drevet af omtale på sociale medier.

Det gør dem samtidig til meget volatile kryptovalutaer, da sociale medier og platforme er meget omskiftelige, og hvor det der var populært i dag, allerede er glemt igen i morgen. Det gør dog også på samme tid, at værdien på meme-coins også kan stige eksplosivt på ganske kort tid.

Der findes mange forskellige meme-coins, blandt andet Shiba Inu coins, men den mest kendte og populære er som sagt Dogecoin.

Se mere om Dogecoin ved at klikke her.

 

 

 

 

Er kryptovaluta køb en god ide

 

Kryptovaluta er stadig et stadig forholdsvist nyt alternativ til de traditionelle valutaer, og der er derfor stadig meget debat om kryptovalutaernes fremtid. Der er dog flere og flere der hopper med på bølgen, og tendensen er at kryptovaluta bliver mere og mere anerkendt.

På de rundt regnet ti år som kryptovaluta har eksisteret, har de allerede vist sig at være ekstremt gode investeringer. Stigninger på titusindvis af procent er ikke unormalt, og over ganske kort tid. Det svinger dog også meget den anden vej, så det gælder om at have et indgående kendskab til mekanismerne der ligger bag markedets bevægelser.

Vi tror meget på at kryptovaluta også vil være en del af fremtidens valutaer, og selv om vi ikke er helt overbeviste, som mange andre er, om at kryptovaluta vil udkonkurrere de traditionelle valutaer, så er vi overbeviste om at de vil udgøre en stærk konkurrent.

Den store sikkerhed ved transaktioner, det decentraliserede system, og den store anonymitet, gør kryptovaluta til en meget spændende alternativ form for valuta. Det bliver derfor spændende at følge hvordan markedet for kryptovaluta udvikler sig i de kommende år.

Der er dog også negative ting at sige om kryptovaluta, hvor ikke mindst det faktum, at flere lande med Kina i spidsen, har gjort handel med kryptovaluta ulovligt. Det spænder selvsagt ben for kryptovalutaen, hvor især det kinesiske marked har afgørende betydning. Det kinesiske kryptovaluta marked er nemlig det største marked for kryptovaluta i verden.

Markedet har som sagt historisk set været meget svingende og volatilt, og derfor bør du kun investere i kryptovaluta hvis du har forstand på markedet. Har du ingen forstand på markedet, eller kun overfladisk kendskab, så bør du før du investere foretage en grundig undersøgelse og analyse af markedet.

Der er dog ingen tvivl om at markedet med de rigtige investeringer kan være meget lukrativt, og vi anbefaler derfor også at du undersøger markedet og dine muligheder for investeringer nærmere.

 

 

 

 

Fordele ved kryptovaluta:

  • Decentraliseret valuta fri for indflydelser fra stater og institutioner
  • Hurtigere og billigere transaktioner, betalinger og overførsler
  • Stor sikkerhed ved transaktioner der i princippet er umuligt at hacke
  • Stor anonymitet for brugerne
  • Historisk har kryptovaluta været i ekstrem vækst
  • Stort potentiale for vækst i kryptovaluta i fremtiden

 

 

Ulemper ved kryptovaluta:

  • Bekymring omkring hvidvaskning af penge grundet den store anonymitet
  • Ustabile og volatile markeder gør kryptovaluta til en usikker investering
  • Minedrift af kryptovaluta efterlader et kæmpe klimaaftryk
  • Kryptovaluta er gjort ulovligt i flere lande hvilket hæmmer væksten