Søg efter:

AMC aktier

 

AMC aktier er en interessant aktie at se nærmere på, da AMC aktier er de største aktier i hele verden inden for biografbranche. Tror du derfor på at markedet for biografer går en lys fremtid i møde, så kan der være god grund til at undersøge muligheden for at investere i AMC aktier.

Vil du vide mere om AMC aktier så læs med videre her på siden, og få mere information om AMC aktier, historien om virksomheden, og hvor vi også ser nærmere på potentialet for at lave gode investeringer i AMC aktier i fremtiden.

Tror du ikke så meget på biografer, og samtidig tror på, at streaming er fremtiden, så kan du med fordel se nærmere på Disney aktier. Du kan se mere om Disney aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om AMC Entertainment

 

AMC Entertainment er en amerikansk biografkæde stiftet i 1920. AMC sidder på størstedelen af markedet i USA, foran andre giganter som Regal og Cinemark Theatres.

Faktisk er AMC ikke bare den største biografkæde i USA, men den største biografkæde i hele verden. Det blev AMC på baggrund af opkøbene af Odeon Cinemas, UCI Cinemas og Carmike Cinemas i 2016.

 

 

Historien om AMC Entertainment

 

Stiftet i 1920 da Maurice, Edward og Barney Dupinksy købte Regent Theatre i Kansas City, Missouri. Der blev også opført biograferne i byerne St. Joseph, Jefferson City, Leavenworth og Topeka. Tilsammen gik biografkæden under navnet Durwood Theatres. Selskabet skiftede i 1961 navn til AMC Entertainment.

Op gennem 60’erne opdagede AMC potentialet for multiplex biografer, altså biografer med mere end en skærm, hvilket blev en stor succes i slutningen af 60’erne og op gennem 70’erne, og som har været en permanent del af branchen siden.

 

 

 

 

Op gennem 80’erne kom der virkelig fart på, og i 1983 blev AMC Entertainment børsnoteret. I 90’erne fortsatte væksten, og i 1995 opførte AMC deres første såkaldte Megaplex, der var en udvidelse af konceptet med multiplex. Megaplex havde til formål at kunne fremvise film for tusinder af biografgængere på samme tid.

AMC har historisk været en first-mover på markedet, hvilket både kunne ses med deres multiplex, men også muligheden for online køb af biografbilletter i år 2000.

I 2012 blev AMC opkøb af kinesiske Wanda Group, der dermed blev den største biografkæde i verden. I september 2012 opkøbte Silver Lake Partners opkøb af omkring ⅓ af Wanda Groups aktier i selskabet.

Corona-krisen var tæt på at opsluge AMC, da de blandt andet i juni 2020 annoncerede at de havde stor tvivl om, hvorvidt selskabet ville overleve.

Dog annoncerede AMC i januar 2021 at de havde rejst næsten en milliard dollars i kapital. Det fik aktiekursen til at stige voldsomt, og havde også den konsekvens at Wanda Group frasolgte store dele af deres aktieandel, og selvom de stadig er den største aktieholder i AMC, så har de ikke længere majoritetskontrollen med selskabet.

 

 

 

 

Er AMC en god investering

 

Der er både positive og negative tegn på om AMC er en god investering eller ej. På den positive sider taler blandt andet den stærke markedsposition for, samt den store kapitalindsprøjtning i 2021.

På den negative side er det helt tydeligt, at AMC har været hårdt ramt af corona-krisen. Derfor kan det være svært at sige noget om den nuværende styrke i AMC aktien, og hvad fremtiden bringer.

Den stærke markedsposition og den store kapitalindsprøjtning, samt samfund der er meget åbne den dag i dag, så mener vi dog at de positive tegn vejer tungere end de negative. Derfor er det en aktie der holdes øje med i fremtiden.

Det er dog vigtigt at bemærke at markedet er meget usikkert, og at der stadigvæk er forbundet store usikkerheder på markedet.

 

Fordele ved at investere i AMC:

  • Verdens største selskab på markedet for biografkæder
  • Har for nylig modtaget stor kapitalindsprøjtning