Søg efter:

Ørsted aktier

 

Ørsted aktier er en af de mest populære og handlede danske aktier. Ørsted aktier har været i en ganske fin vækst i de seneste år, og Ørsted aktier er ved at etablere sig som en sikker og stabil aktie. Dette er blot en af flere grunde til, at Ørsted aktier er spændende aktier at se nærmere på.

Leder du efter information om Ørsted aktier, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar information om Ørsted aktier, historien om Ørsted, og hvor vi også ser på mulighederne for at lave gode investeringer i Ørsted aktier.

En anden interessant danske aktie på marked for energiproduktion, er vindmølleproducenten Vestas. Du kan se mere om Vestas aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Ørsted

 

Ørsted er det største energiselskab i Danmark, og samtidig en af førende energikoncerner i Europa. Tidligere gik selskabet under navnet DONG Energy, et navn der skiftede til Ørsted i 2017. Selskabet blev stiftet i 2006 og var resultatet af en sammenlægning af flere forskellige energiselskaber, herunder DONG, Elsam, Energi E2 med flere andre.

Ørsted blev i 2020 kåret som den mest bæredygtige virksomhed i verden af Corporate Knights, en canadisk analysevirksomhed, der havde analyseret mere end 7000 selskaber. Resultaterne blev fremvist i Davos den 21 januar 2020 på World Economic Forum-topmødet.

 

 

 

 

I 2017 gennemgik det daværende DONG en rebranding. DONG stod for Dansk Olie og Naturgas, hvilket ikke stemmede overens med fremtiden visioner om en grøn energiproduktion. Selskabets områder med vindenergi og biomasse blev derfor komplet rebrandet, og selskabet skiftede derfor navn til Ørsted.

Aktiekursen for Ørsted aktien har i de seneste år været god, og den har været i mere eller mindre stabil vækst siden 2018. Aktiekursen toppede i januar 2021 ved lidt over 1350 kr. hvilket er betydeligt mere, end de lige under 350 kr. aktiekursen lå på i januar 2018. Den er dog faldet en smule siden, og har nu fundet sig til rette på et stabilt niveau mellem 700 og 800 kr.

 

 

Er Ørsted aktier en god investering

 

Ørsted aktien har i de seneste år været en ganske god investering. Selskabet har fået vendt skuden siden DONG dagene, og leverer i dag ganske pæne overskud. Det er til fordel for dem der har eller vil investere i Ørsted aktier, da Ørsted aktier er udbytteaktier. Du vil således få udbytte på dine aktier af de pæne overskud Ørsted leverer.

Om Ørsted vil vækste i fremtiden er svært at sige noget om, men de har et solidt udgangspunkt. De er den førende energikoncern i Europa, og den danske ejer stadig en stor del af aktierne.

 

 

 

 

Vi anbefaler derfor at holde godt øje med Ørsted aktien, også taget i betragtning af, at Ørsted leverer meget grøn energi, der helt klart vil dominerer fremtidens energimarked i stigende grad.

Det er dog vigtigt at du læser grundigt op på aktien og markedet, inden du beslutter dig for at investere. På den måde er du bedre sikret, at du har den fornødne viden til at foretage de rigtige investeringer.

 

Fordele ved at investere i Ørsted aktier:

  • Førende energikoncern i Europa
  • Meget stærk markedsposition
  • Har været i stabil vækst i flere år
  • Stort vækstpotentiale på markeder for Ørsteds kerneområder
  • Globalt anerkendt for den grønne omstilling og energi selskabet leverer