Søg efter:

Nike aktier

 

Nike aktier er en af de mest handlede aktier i hele verden, og med rigtig god grund. Nike aktier har nemlig været i rivende udvikling det seneste årti, hvor aktiekursen for Nike aktier er steget med over 700%. Spændende bliver det at se hvordan Nike aktier vil udvikle sig i fremtiden.

Nike aktier er meget populære, og vil du også gerne selv vide mere om Nike aktien, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar information om Nike aktier, historien om Nike, samt om potentialet og fordelene ved at investere i Nike aktier.

Nike aktier er blandt de største amerikanske aktier. Vil du gerne se mere om andre amerikanske aktier, så kan du se mere om de bedste amerikanske aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Nike

 

Nike er et amerikansk selskab der producerer sportsmode, herunder sportsudstyr, sko, tøj og andre former for beklædning og tilbehør.

Selskabet bag Nike blev stiftet i 1964 af Bill Bowerman og Phil Knight. Dengang gik selskabet under navnet Blue Ribbon Sports, men skiftede i 1971 navn til det nuværende Nike, Inc. Selskabet har taget sit navn fra den græske gudinde Nike.

I dag er Nike et af verdens aller største brands, der sponsorer et utal af kendte ansigter og institutioner i hele verden, alt lige fra sportsstjerner som Michael Jordan og Tiger Woods, og store fodboldklubber som FC Barcelona og Manchester United, men også helt store sportsligaer som NBA har en hovedsponsorat med Nike.

 

 

 

 

Nike har på verdensplan op mod 100.000 ansatte, og en årlig omsætning på op mod 40 milliarder dollars. I 2021 havde Nike en omsætning på knap 45 milliarder dollars, et resultat på omkring 5 milliarder dollars, og havde aktiver for over 35 milliarder dollars.

Gennem tiden har Nike været meget kritiseret for både deres klimaaftryk, men også deres brug af hvad der nok bedst betegnes som slavearbejde. Nike udtalte selv i 2011 at helt op til to tredjedele af deres fabrikker der stod for produktionen af Converse sko, ikke levede op til Nikes egne standarder på området.

Kritikken er dog aftaget i nyere tid, omend den stadig består. Det er dog uden tvivl et punkt som Nike har fokus på, ikke mindst fordi den dårlige omtale skader deres brand.

 

 

 

 

Er Nike en god investering

 

Nike aktien er en meget populær aktie at investere i. Det skyldes ikke mindst de store overskud, Nikes førende markedsposition, samt meget kendte brand.

Historisk har Nike aktien da også klaret sig særdeles godt, så der er god grund til at være optimist på aktiekursens vegne. Om Nike klarer sig godt fremadrettet afhænger dog meget af markedets udvikling, der i disse år er hårdt ramt af corona-krisen.

 

 

 

 

Inden du investerer i Nike aktien bør du derfor sætte dig godt ind i selskabet, aktien og markedet, så du er sikker på du har så meget viden som muligt.

Det skal også nævnes at Nike aktier er udbytteaktier, hvilket vil sige, at du som aktionær vil modtage et årligt udbytte af Nikes overskud.

En ting er dog helt sikkert, og det er at vi vil følge aktien nøje, for at se hvordan den udvikler sig, og om der åbner sig gode muligheder for at investere.

 

Fordele ved at investere i Nike aktier:

  • Meget stærk markedsposition
  • Globalt brand
  • Leverer ofte store overskud
  • Nike aktier er udbytte aktier