Søg efter:

Pepsi aktier

 

Pepsi aktier er en af de mest populære og handlede amerikanske aktier, og med rigtig god grund. Pepsi er nemlig et af verdens største brands og selskaber, hvilket gør Pepsi aktier meget interessant for investorer, der ikke mindst spørger sig selv, om Pepsi aktier vil fortsætte dem fremgang Pepsi aktier har været i de seneste mange år.

Vil du gerne vide mere om Pepsi aktier, så læs med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar information om Pepsi aktier, historien om Pepsi, og hvor vi også ser nærmere på potentialet for at lave en god investering i Pepsi aktier.

Du kan sammenligne Pepsi aktier med deres store konkurrent Coca Cola aktier. Se mere om Coca Cola aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om PepsiCo

PepsiCo er et amerikansk selskab der producerer drikkevarer, fødevarer og snacks. Deres aktiviteter omfatter alle typer drikke- og fødevarer, men er i særdeleshed kendt for deres læskedrik Pepsi, der er en sodavand af typen cola.

Blandt PepsiCos største konkurrenter finder vi Nestlé, samt den anden cola gigant Coca Cola. På trods af at Coca Cola er størst målt på salg af colaer, så er PepsiCo større målt på den samlede omsætning. Her er de dog overgået af Nestlé, der er den største drikke- og fødevarevirksomhed i hele verden.

 

 

 

 

I tillæg til Pepsi cola er har PepsiCo mange andre kendte og populære brands, hvoraf flere er anerkendt som værende toneangivende brands på deres markeder. Nogle af PepsiCos mange andre stærke brands inkluderer Mountain Dew, Gatorade, Cheetos, Mirinda og Pepsi Max.

Baseret på tal fra 2015 havde Pepsi en omsætning på over 60 milliarder dollars, et resultat på 5 milliarder dollars, samt samlede aktiver for over 70 milliarder dollars.

Der er dog ikke kun gode historier forbundet med PepsiCo, da de gentagne gange er blevet kritiseret for deres bidrag til klimaforurening. Især PepsiCos plastikemballager har været under massiv kritik, da det er en af de største årsager til plastikforurening.

Som modsvar har PepsiCo offentlige udtalt sig sig angående deres engagement i kampen for et bedre klima. De har dog hidtil ikke fremsendt dokumentation, der kan påvise at de har forbedret deres samlede klimaaftryk.

 

 

Er PepsiCo en god investering

 

Historisk set har PepsiCo aktien været en super god investering. Om den også vil være det i fremtiden er svært at sige noget sikkert om, men der er helt klart positive tegn forbundet med aktien.

PepsiCo er en kæmpe spiller på drikke- og fødevaremarkederne i hele verdenen, og det er svært at forestille sig, at PepsiCo ikke også vil være en af giganterne i industrien i fremtiden.

Der er samtidig den store fordel ved PEpsiCo aktierne, at der er tale om udbytteaktier. Du vil derfor få ekstra udbytte af din investering i PepsiCo, så længe du holder på aktierne og ikke sælger, i tillæg til det afkast du gerne skulle få ved et senere salg.

 

 

 

 

Da vi samtidig bliver flere og flere mennesker på jorden, og behovet for vækst bliver større og større, så tror vi på et PepsiCo vil fortsætte deres fremgang, hvilket også vil kunne aflæses på en stigende aktiekurs i de kommende år.

Meget afhænger dog af markedernes udvikling. Vi er stadig midt i en corona-krise der sætter sine tydelige spor i landenes økonomier. Derfor bør du inden du investerer sætte dig grundigt ind i både selskabet, aktien og markedet.

 

Fordele ved at investere i Pepsi aktier:

  • Meget stærk markedsposition på store og vigtige markeder
  • Stort potentiale for vækst på markeder for kerneområder i de kommende år
  • Pepsi aktier er udbytte aktier