Søg efter:

Tesla aktier

 

Tesla aktier er blandt de mest populære og handlede aktier i hele verden, hvilket ikke mindst skyldes, at Tesla aktier har været på himmelflugt de seneste år. Det store spørgsmål herfra er, om Tesla aktier vil blive ved med at stige, eller om det er for sent at hoppe med på vognen.

Tesla aktien er derfor en spændende aktie at se nærmere på, og vil du selv gerne vide mere om Tesla aktien, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor vi bringer information om Tesla aktier, historien om Tesla, samt på potentialet for at lave en god investering i Tesla aktier i fremtiden.

Du kan også med fordel se nærmere på Apple aktier, som er en anden spændende amerikansk teknologiaktie. Du kan se mere om Apple aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Tesla

 

Tesla er et amerikansk selskab stiftet i 2003 af Martin Eberhard og Marc Tarpening. Selskabet blev stiftet med det formål at være en bilfabrikant, der samtidig også skulle have et stort fokus på teknologisk udvikling.

Få måneder efter selskabet blev stiftet kom også Ian Wright til, og tidligt i februar 2004 kom også Elon Musk til gennem en kapitaludvidelse, hvor Elon Musk sikrede sig aktiemajoriteten i selskabet. Endeligt kom også Jeffrey Straubel til. Disse fem personer er de juridiske stiftere af Tesla.

 

 

 

 

Elbiler og Elon Musk

 

Tesla er i den bredere bevidsthed nok mest kendt for to ting – deres elbiler og Elon Musk, der er blevet selskabets ansigt udadtil, og som har markeret sig meget og ofte på sociale medier, hvor han har fået en enorm følgerskare.

Når den første tanke falder på elbiler, så vil de fleste nok tænke på Tesla. Det er ikke helt uden grund, da Tesla er blandt frontløberne på markedet for elbiler.

 

 

 

 

At Tesla er blevet så kendt et brand og har så stærk en markedsposition, skyldes ikke mindst selskabets stifter og indeholderen af selskabets aktiemajoritet, Elon Musk. Alt afhængig af hvem man spørger, så vil der peges på Elon Musk som enten en genial eller gal videnskabsmand.

Elon Musk er meget aktiv i offentligheden, hvor han især på sociale medier ofte vil stikke til de amerikanske politikere, om alt lige fra beskatning, til alverdens andre emner. Derfor mener mange også at han blander sig for meget, i ting han ikke har forstand på, eller som han ikke burde blande sig i.

Man kommer dog ikke uden om at Elon Musk er en mand med visioner og store mål. De store visioner og mål er helt sikkert en af de store forklaringer på, at Tesla er blevet så populært og kendt et brand.

 

 

 

 

Opsummering på Tesla aktier

 

Tesla aktier er en populær investering, men der er stor forskel på hvad investorerne mener om Tesla aktien. Det er dog værd at bemærke at Tesla i de senere år, er begyndt at producerer elbiler i en prisklasse flere har råd til. Det kunne måske være et positivt tegn på, at Tesla på sigt vil opnå en større markedsandel på salg af elbiler.

 

Fordele ved at investere i Tesla aktier

  • Meget stærk markedsposition
  • “First mover” på mange nye markeder
  • Visionært selskab
  • Har vist sig parate til at investere for at skabe vækst
  • Stort potentiale for vækst på markederne for deres kerneområder
  • Elon Musk