Søg efter:

Kort om XRP

 

XRP er en form for kryptovaluta der tilbyder finansielle produkter til banker og finansielle institutioner. Fordelen ved XRP er at den giver mulighed for ekstremt hurtige transaktioner, der kan klares få sekunder. Tidligere tog samme transaktioner helt op til 3-4 dage.

XRP bygger på Ripples teknologi. Ripple er selsabet bag kryptovalutaen XRP, men XRP fungerer dog som et selvstændigt og uafhængigt selskab. Siden sin introduktion er XRP blevet en af de største kryptovalutaer på markedet.

Måden hvorpå XRP fungerer, altså validere transaktioner og overførsler, er gennem udvalgte computere, såkaldte noder. Noderne administreres af Ripple systemet. Måden hvorpå disse noder bestemmer hvilke transaktioner og overførsler der er korrekte, er lidt anderledes end de normale konsensusalgoritmer. Her er det nemlig antallet af nodernes stemmer der er afgørende.

Det har den effekt at det gør valideringen af transaktioner og overførsler meget hurtigere, men har også den ulempe, at systemet ikke har den samme grad af sikkerhed som eksempelvis Bitcoin. Den samme grad af sikkerhed skal dog ikke forveksles med ingen sikkerhed, for XRP er stadig et meget sikkert transaktionsmiddel.

 

 

 

 

Historien bag Ripple og XRP

 

Selskabet Ripple var faktisk blandt de første på markedet med en kryptovaluta, da de helt tilbage i 2004 lancerede RipplePay. Mange år før andre nuværende kryptovalutaer eksisterede.

De to investorer Chris Larsen og Jed McCaleb så det store potentiale, og i 2012 opkøbte de RipplePay. De skiftede efterfølgende navn til OpenCoin, og lancerede samtidig en ny kryptovaluta ved navn XRP.

Siden skiftede selskabet atter en gang navn, denne gang til Ripple Labs Inc. I dag går de dog under navnet Ripple. Har man hørt om Ripple, så er man måske og stødt på RippleNet. RippleNet henviser den det netværk, hvorfra der tilbydes transaktionstjenester med blockchains.

Ved sin lancering i 2012 blev XRP lanceret som en billigere og hurtigere løsning, sammenlignet med andre kryptovalutaer på markedet, blandt andet Bitcoin. I dag er XRP en af de største kryptovalutaer på markedet.

 

 

 

 

XRP vs Bitcoin

 

Der er flere forskellige, men også ligheder, mellem XRP og Bitcoin. Ligheden mellem de to er lige til, da begge går under betegnelsen kryptovaluta. Herfra er der dog nogle forskelle på de to,

For det første er det ikke muligt at deltage i minedrift af XRP. Det skyldes at Ripple sendte alle deres mønter i omløb ved lanceringen. Det står i modsætning til Bitcoin der giver mulighed for at deltage i minedrift. XRP frigives dog regelmæssigt.

Til gengæld har XRP den fordel at være meget bedre og hurtigere i forbindelse med overførsler. Bitcoins bruger det såkaldte “Proof-of-Work” til at validere overførsler, der dog er tidskrævende. Her bruger XRP sit eget system, der giver en meget hurtigere validering.

Dog er det system som XRP bruger ikke lige så sikkert som Bitcoins “Proof-of-Work”. Det er dermed en balancegang mellem hurtige overførsler, kontra større sikkerhed.

Måske er det derfor at Bitcoin stadig bevarer sin førerposition på markedet, men der er ingen tvivl om at deres førerposition er truet af andre kryptovalutaer, ikke mindst af XRP.

 

 

 

 

Er XRP en god investering

 

Der er både for og imod XRP som investering. Kryptovalutaer er generelt et meget volatilt marked, og det gælder også for XRP. Du må derfor forberede dig på store kursudsving. Det kan både være godt og skidt, alt afhængig af din strategi.

Kigger vi på nogle af de ting der taler for en investering i XRP, så er både den stærke markedsposition, samt evnen til at foretage lynhurtige transaktioner, der er stærke indikationer på at XRP kan være en god investering.

Dertil er det også værd at bemærke den stærke markedsposition som XRP besidder inden for branchen for banker og finansielle institutioner. Hvis denne markedsposition fastholdes og udvides, vil Ripple og XRP stå utroligt stærkt på et marked, der vel nok er det største økonomiske marked i verden.

Kigger vi også på den historiske udvikling så har Ripple været i en rivende udvikling. Siden sin introduktion i 2012 er kursen på XRP steget med tusindvis af procent. Det er en ekstrem udvikling, men ikke helt unormalt for en kryptovaluta. Det er også set før at kurserne falder lige så pludseligt som de steg, men med tanke på Ripples stærke position, så er det langt fra noget vi forventer vil ske.

Der er derfor gode tegn på at Ripple og XRP vil stige i fremtiden, men inden du investerer bør du læse grundigt op på både Ripple, XRP og markedet. Når det er sagt, så bør du helt klart holde øje med XRP i den nærmeste fremtid.

 

Fordele ved at investere i XRP:

  • De hurtige transaktioner gør XRP populært og udbred blandt banker og finansielle institutter
  • Stærk markedsposition
  • Stort potentiale i markedet for kryptovaluta