Søg efter:

Carnival aktier

 

Carnival aktier har som resten af branchen for krydstogtselskaber, været rigtig hårdt ramt af corona-krisen. Dog har Carnival aktier formået at stabilisere sig, og har været i ganske god vækst siden corona-krisen ramte. Det er derfor spændende at se på, om Carnival aktier kan fortsætte med at stige, og om Carnival aktier kan finde tilbage til aktiekursens tidligere niveau.

Vil du gerne vide mere om Carnival aktier, så læs med fordel med videre her på siden, hvor du får information om Carnival aktier, historien bag om Carnival Corporation PLC, samt om potentialet og fordelene ved at investere i Carnival aktier.

Tror du der er god værdi i krydstogtbranchen de kommende år, og på at branchen vil få gang i væksten, så kan du med fordel sammenligne Carnival aktier med Norwegian Cruise Line aktier, som er et andet stort krydstogtselskab. Du kan se mere om, og sammenligne Carnival aktier med Norwegian Cruise Line aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Carnival Corporation PLC

 

Carnival Corporation blev stiftet i 1972 under navnet Carnival Cruise Lines. Selskabet tilbyder rejser med krydstogtskibe.

De indledende år så selskabet gennemgå en stabil vækst, og i 1987 blev selskabet børsnoteret. I de følgende år frem mod 1999 opkøbet Carnival Cruise Lines en række brancherelaterede selskaber, og skiftede af den årsag navn til Carnival Corporation i 1993, for at skelne mellem de forskellige aktiver i selskabet.

I 2003 opkøbte Carnival Corporation det engelske selskab P&O Princess Cruises. Det blev aftalt at selskabet P&O skulle forblive et separat selskab, og derfor ændrede Carnival Corporation endnu engang navn. Det nye navn blev Carnival Corporation PLC, med de to selskaber, Carnival Corporation og P&O Princess Cruise Lines, samlet under Carnival Corporation PLC.

 

 

 

 

Carnival Corporation PLC har i de senere år fortsat deres investeringer og opkøb, og har bebudet udvidelser af deres aktiviteter. Disse planer har dog været gevaldigt hæmmet af den igangværende corona-krise.

Selvom meldinger fra selskabets ejerkreds ser optimistisk på fremtiden, hvor de blandt andet henviser til den universelle testning samt brugen af vacciner, som midler der kan være med til at kickstarte branchen igen.

I samme ombæring har de dog også bebudet salg af flere skibe, men om dette sker på baggrund af finansielle problemer, eller som en del af en strategisk planlægning står hen i det uvisse.

 

 

Er Carnival Corporation PLC aktien en god investering

 

Havde det ikke været for corona-krisen havde situationen set helt anderledes ud. Krydstogtbranchen var blandt de aller hårdest ramte, da først corona lukkede alle landene i verden ned.

Hvem husker da ikke også de grumme historier om de store smittespredninger med coronavirussen om bord på krydstogtskibene, der fik myndighederne i flere lande til at nægte passagererne indrejse.

Hvilke konsekvenser det får for Carnival Corporation PLC er stadig for tidligt at sige noget om. Aktiekursen faldt meget i forbindelse med corona-nedlukninger i hele verden, men er siden da så småt begyndt at finde sig selv.

 

 

 

 

Der mangler dog stadig et stykke før aktien nærmer sig tidligere tiders niveau, så der kan måske være en god gevinst at hente, hvis man tror på at Carnival Corporation PLC går en bedre fremtid i møde.

Der er da også forhåbninger for, at ikke bare branchen for krydstogtskibe, men at alle mennesker snart kan gå en fremtid i møde, hvor vi ikke skal være så bundet af restriktioner. Derfor kan der være god grund til at holde øje med aktier, i de brancher der har været hårdere ramt af corona-krisen. Der kan nemlig være store gevinster lige om hjørnet.

 

Fordele ved at investere i Carnival Corporation PLC aktier:

  • Hårdt ramt af corona-krisen som resten af branchen, men har klaret sig bedre end de fleste konkurrenter
  • Meget stærk markedsposition