Søg efter:

FL Smidth aktier

 

FL Smidth aktier er en af de største og mest populære danske aktier, og med rigtig god grund. FL Smidth aktier har mange gange vist, at FL Smidth aktier kan skabe rigtig pæne afkast. Dertil er FL Smidth aktier såkaldte udbytteaktier.

Leder du efter information om FL Smidth aktier, så finder du her på siden en masse brugbar information om FL Smidth aktier, historien om FL Smidth, samt om potentialet ved at investere i FL Smidth aktier.

Synes du det danske aktiemarked er et interessant marked for dig at investere på, så kan du med fordel også se nærmere på de danske ISS aktier. Du kan se mere om ISS aktier ved at klikke her.

 

 

Kort om FL Smidth

 

FL Smidth er en dansk cementkoncern der leverer maskineri, service og viden til cementindustrien. Dertil har FL Smidth også aktiviteter inden for mineindustrien, hvor de også levere produkter og services. Af store aktiver i porteføljen hos FL Smidth er den danske eternitproducent Cembrit Holding A/S.

Den nuværende direktør er Thomas Schultz der har siden i stillingen siden 2013. FL Smidth er i dag en global virksomhed, med tilstedeværelse i mere end 50 lande, og over 10.000 ansatte på verdensplan.

 

 

 

 

Historien om FL Smidth

 

Selskabet blev stiftet helt tilbage i 1882 af Frederik Læssøe Smidth som et ‘Teknisk Bureau’. Kapitalen til opstarten af virksomheden kom gennem klasselotteriet, hvor Frederik Smidth vandt nogle tusinde kroner.

Nogle år senere i 1887 blev to af virksomhedens ansatte, Poul Larsen og Alexander Foss, partnere i virksomheden, og virksomheden skiftede derfor navn til det nuværende FL Smidth og Co.

Det var især op gennem 1920’erne at FL Smidth fik sit store gennembrud, da man opdagede at det var muligt at anvende jysk muldjord, i blandingen af cement.

En kuriøs historie om FL Smidth er, at der de tre originale partnere imellem var en aftale om, at den længstlevende skulle overtage ejerskabet af virksomheden. Frederik Læssøe Smidth var den første der døde, og siden blev Alexander Foss meget syg.

Det fik Alexander Foss til at anmode om en genforhandling af aftalen. Poul Larsen var dog ikke meget for en genforhandling, så aftalen blev til klar fordel for Poul Larsen og hans familie. Således fik Poul Larsen 88% af virksomheden, Alexander Voss 10%, og boet efter Frederik Læssøe Smidth kun 2%.

De mange arvinger efter især Poul Larsen har gennem tiden været præget af uenighed og konflikt. I nyere tid er det især den kendte danske advokat og jetsetter Christian Kjær der har trukket overskrifterne. Christian Kjær er en af de nuværende medejere og arvinger efter Poul Larsen.

 

 

 

 

Er FL Smidth en god investering

 

Historisk set har FL Smidth været en rigtig god investering. De senere har FL Smidth dog været ramt af corona-krisen som så mange andre. Det betød en stort kusfald i perioden 2019-2020, men allerede i 2020 begyndte FL Smidth aktien at finde sig selv igen.

Siden da har aktien genvundet meget af det tabte, men ligger stadig et pænt stykke under niveauet fra før corona-krisen. Det kan derfor være interessant at se på mulighederne for FL Smidth aktien kan genvinde momentum, og begynde at stige igen.

Taget i betragtning af at der langt hen er tale om eksterne forhold i corona-krisen, så er FL Smidths nedtur ikke umiddelbart ikke noget du bør være særligt bekymret for.

 

 

 

 

FL Smidth har da også vist de har kæmpet sig, indtil videre, flot gennem den økonomiske krise. Det er derfor slet ikke usandsynligt at FL Smidth vil vækste igen, så snart der kommer gang i forbruget. Det er faktisk vores forventning at de vil det.

Derfor tror vi også på at FL Smidth kan vinde mere af det tabte tilbage på aktiekursen, så FL Smidth er uden tvivl en rigtig spændende aktie at holde øje med.

Der er også den fordel ved aktien, at den er en udbytteaktie, hvilket betyder at aktionærerne får et udbytte af virksomhedens overskud. Det skal hertil siges at det i øvrigt sker ret ofte, at FL Smidth kører med overskud.

 

Fordele ved at investere i FL Smidth:

  • Lang levetid med over 100 år på markedet
  • Meget stærk markedsposition
  • FL Smidth aktien er en udbytte aktie