Søg efter:

General Electric aktier

General Electric aktier har set et stort fald siden General Electric aktier toppede i år 2000. Dengang lød aktiekursen på lige under 500$. Siden er det gået op og ned for General Electric, men dog mere ned end op. I dag ligger aktiekursen for General Electric aktier på under 100$. General Electric er dog et stort amerikansk selskab, og det kan derfor være en rigtig god ide at holde øje med General Electric aktier i de kommende år.

Vil du gerne vide mere om General Electric aktier, så kan du her på siden finde en masse brugbar information, om alt lige fra General Electric aktier, historien om General Electric, samt om potentialet og fordelene ved at investere i General Electric aktier.

General Electric aktier hører til på markedet for teknologiaktier. En anden spændende aktie vi anbefaler at se nærmere på i samme branche er Intel aktier. Du kan se mere om Intel aktier ved at klikke her.

Kort om General Electric

General Electric er en amerikansk koncern med fokus på teknologi og service. De udvikler primært produkter inden for en bred kam af elektricitet, herunder belysning, industriel automation, udstyr til elektrsk fordeling, produkter til strømlevering og meget mere.

I 2020 var General Electric det 33. største selskab målt på omsætning ifølge Fortune 500, og det 14. mest profitable selskab ifølge Fortune 20. Det er de dog ikke længere, da de efterfølgende underpræsterede massivt, og selskabets profitabilitet kollapsede.

I november  2021 annoncerede General Electric at koncernen ville blive splittet i tre selvstændige selskaber, der skal have fokus på luftfart, sundhedsvæsen og elektricitet.

Historien om General Electric

Selskabets stifter er ingen andre end Thomas Edison, en historisk telegrafist, opfinder og pioner inden for elektrisk lys. Edison var med sine opfindelser involveret i en lang række selskaber og aktiviteter, som i 1989 blev samlet under selskabet Edison Electric Company. I 1892 fusionerede Edinson Electric Company og Thomsom-Houston Electric Company, og fik derefter det navn vi kender i dag General Eletric.

General Electric var et af de første aktieselskaber på det amerikanske Dow Jones Industrial Avegerage, hvor selskabet optrådte fra 1907 og frem til 2018. I 2018 blev General Electric dog erstattet af Walsgreens Boots Alliance, hvilket efterfølgende fik General Electric aktien til at falde voldsomt.

General Electric bevarer dog deres position som en kæmpe global virksomhed, der stadig indtager en meget stærk markedsposition. Det afgørende for General Electric bliver derfor at se, om de får held med deres ny struktur, og med deres fremtidige investeringer.

Er General Electric aktier en god investering

Kigger vi på aktiekursen henover de seneste år, er det tydeligt at aktien har været faldende. Det går også meget godt i spænd med de underskud de har leveret i de senere år.

General Electric bevarer dog deres position som en kæmpe global virksomhed, der stadig indtager en meget stærk markedsposition. Det afgørende for General Electric bliver derfor at se, om de får held med deres ny struktur, og med deres fremtidige investeringer.

På det seneste er General Electric aktien også begyndt at forbedre sig, og aktien har været gennem en fordobling i aktiekursen det seneste års tid. Det bliver derfor spændende at følge om aktien kan holde momentum, eller om den vil begynde at stagnere i den kommende tid. Den stigende aktiekurs den seneste tid giver du grund til optimisme.

Om General Electric aktien vil fortsætte med at stige i fremtiden er svært at sige noget om med sikkerhed. Inden du investerer i aktien bør du derfor undersøge både aktien og markedet grundigt, så du på den måde sikrer dig bedst muligt, at du får foretaget de rigtige investeringer.

Fordele ved investere i General Electric:

  • Historisk brand
  • Har eksisteret siden markedet for elektrisk lys blev skabt
  • Stærk markedsposition