Søg efter:

Kort om Shiba Inu

 

Shiba Inu er en kryptovaluta der har taget sit navn fra den populære japanske hunderace af samme navn. Kryptovalutaen blev offentligtgjort i 2020 af den anonyme gruppe Ryoshi. Det er den samme hunderace der er blevet populariseret i verden for kryptovaluta af Dogecoin, der bruger et billede af hunderacen i deres symbol og logo.

Mange opfatter Shiba Inu som en meme-coin, der er en betegnelse over de kryptovalutaer der tager deres navn og image fra online meme-kulturen. Meme-coins er kendetegnet ved at populariteten og væksten oftest vil være drevet af, at kryptovalutaen forbindes med populære memes.

Det har samtidig medvirker til at Shiba Inu også kaldes for en”pump and dump”-coin, som kendetegnes ved at være en form for svindel, hvor prisen kunstigt presses i vejret, Når prisen er steget vil bagmændene sælge til langt over markedspris, og vil derfor ikke have risiko for store tab. Det vil der til gengæld være for mange af de købere, som var blevet solgt en helt anden historie.

 

 

 

 

Prisen på Shiba Inu steg voldsomt i starten af oktober 2021, hvor prisen steg med over 200% på en uge. Prisen er dog faldet en del siden, og havde allerede mistet 50% af værdien inden måneden var ovre.

Skaberne bag Shiba Inu udtaler selv at deres kryptovaluta ikke vil revolutionere markedet, men at de vil bruge deres platform og rækkevidde til velgørende formål.

Et af formålene er blandt at redde rigtige Shiba Inu hunde gennem Shiba Inu Rescue Association via en kampagne gennem Amazon Smile, men også indehaveren af halvdelen af alle Shiba Inu coins, Vitalik Buterin, der offentligt meddelte sin intention om at donere Shiba Inu coins for 1 milliard dollars til din indiske Covid-Crypto Relief Fund.

Det fik faktisk hele nødhjælpsfonden til at måtte navigere på et helt nyt område. Den store værdi af de Shiba Inu coins som nødhjælpsfonden modtog, skulle nemlig veksles til rigtig brugbar valuta for nødhjælpsfonden, men de store salg af Shiba Inu coins betød at værdien faldt betragteligt. Derfor var det vigtigt for nødhjælpsfonden at planlægge salget på en måde, der ikke var til for stor skade for værdien på Shiba Inu.

 

 

 

 

Er Shiba Inu en god investering

 

Det er svært at sige noget om hvorvidt Shiba Inu coins er en god investering, da kryptovalutaen er forholdvis ny på markedet, og det derfor kan være svært at sige noget konkret om, hvordan den har indtaget markedet.

En ting er sikkert og det er at Shiba Inu coins er steget ekstremt i værdi siden sin lancering, og på det forhold, så kunne Shiba Inu godt ligne en potentielt god investering.

Det er dog værd at forholde sig til den kritik af Shiba Inu som der har været, ikke så meget om selve kryptovalutaen, men mere det forhold at mange mener at værdien på Shiba Inu er kunstig. Vi har da også set på det seneste at værdien er faldt, omend den stadig ligger langt over værdien ved lanceringen.

Kritikken går på at Shiba Inu coins ikke har den værdi som markedet antyder, og at man derfor skal passe på med at investere i Shiba Inu coins. Især sociale medier har haft stor indflydelse på væksten.

 

 

 

 

Omvendt peger andre på at det er en almindelig del af udbud og efterspørgsel, og at det sådan set er ligegyldigt hvad der driver væksten, så længe væksten er der. Det er som minimum en sandhed med modifikationer.

Meget af populariteten omkring Shiba Inu skyldes indflydelsen fra sociale medier, men selv om væksten måske er reel, så er det vigtigt at man forstår at tingene skifter hurtigt på sociale medier, og hvad der var populært i går, er for længst glemt i morgen. Derfor kan populariteten forsvinde lige så hurtigt som den opstod.

Markedet for kryptovalutaer er nemlig meget volatilt, og stiger og falder konstant. Det kan derfor sagtens vise sig at Shiba Inu vil vækste meget i fremtiden, men at der som sagt også er sandsynlighed for at den falder. Afgørende bliver hvorvidt den store omtale på sociale medier varer ved.

Vi anbefaler derfor at være meget varsom omkring Shiba Inu, og at du undersøger kryptovalutaen grundigt inden du investerer. Omvendt har Shiba Inu også vist potentiale for ekstrem vækst på kort tid, og det er slet ikke utænkeligt at den vil gøre det i fremtiden.

En ting er sikkert og at det er vi vil følge Shiba Inu tæt, da den allerede har vist ekstremt stort potentiale for vækst og gode investeringer. Om det varer ved bliver spændende at følge i de kommende måneder og år.

 

Fordele ved at investere i Shiba Inu:

  • Har været i rigtig god vækst siden lanceringen
  • Stor omtale på sociale medier
  • En meme-coin der ofte har tendens til at stige voldsomt i værdi