Søg efter:

Spotify aktier

 

Spotify aktier er utroligt spændende at se nærmere på, for at se om Spotify aktier kunne være en god investering i fremtiden. Spotify aktier har allerede vist de kan give et godt afkast, og spørgsmålet er derfor hvor stort et potentiale der er for, at Spotify aktier vil stige i fremtiden.

Vil du gerne vide mere om Spotify aktien, så læs med videre her hvor du får information om Spotify aktier, historien om Spotify, samt på potentialet for om der kunne være gode investeringer at lave i Spotify aktier i fremtiden.

Er du ligesom os vildt med streamingaktier, så kan du med fordel også se nærmere på Netflix aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Hvem er Spotify?

 

Spotify er en musikstreaming tjeneste, hvor alle har mulighed for at høre musik via internettet. Spotify udbyder i dag både en gratis og betalt version. Spotify blev grundlagt tilbage i 2006, og dengang var streamingtjenesten kun gratis, senere hen er der kommet flere funktioner til udover musik, såsom videoer og podcasts samt offline- og reklamefri lytning, som kun tilbydes gennem streaming tjenestens betalte abonnementer.

Spotify er stiftet af Daniel EK og Martin Lorentzon, og streamingtjenesten blev lanceret i 2008, og har i dag 2900 ansatte, og en omsætning på over 7,8 milliarder. Spotify er stadig i rivende vækst, og har i alt ca. 356 millioner brugere, hvoraf 158 er betalende abonnenter. Det næste skud på stammen, er podcast-abonnementer.

 

 

 

 

Siden startskuddet i 2006, er der kommet flere konkurrenter til, såsom Apple, Amazon og Google, der også udbyder streamingtjenester. Som modspil til Apple, der har tilføjet et nyt podcast-abonnement, har Spotify udtrykt, at de ligeledes snart kommer med et lignende abonnement. Spotifys nye podcast-abonnement udmærker sig ved, at de podcasts, der ønsker at være med, undgår at betale de første 2 år. Apples tjeneste kræver derimod ca. 30% af indtjeningen i det første år.

 

 

Hvordan opstod ideen til Spotify?

 

Daniel EK ønskede at lave et billigt alternativ til piratkopiering for brugerne, der samtidigt kunne kompensere musikindustrien for dets store tab bl.a. gennem fildelingsiderne, The Pirate Bay og LimeWire.

For at gøre Spotify attraktivt, startede streamingtjenesten ud med at være gratis med reklamer, hvor brugerne havde adgang til alle spotifys funktioner. Tanken var, at mange af brugerne ville opgradere deres gratis profil til et billigt betalende abonnement for at slippe for diverse reklamer undervejs i lytningen.

 

 

 

 

Er det fornuftigt at købe Spotify aktier?

 

Spotify er i rivende vækst, og får stadig et øget antal brugere. I første kvartal 2021 havde de en mervækst på i alt 21% af antallet af brugere ift. 2020 på samme tidspunkt.

Derudover er Spotify attraktiv for de fleste brugere, da streamingtjenesten er lovlig og gratis at bruge, ydermere er dets andre betalende abonnenter også attraktive, da de kan konkurrere på pris og ydelser ift. konkurrenterne. Spotify følger med i markedets udvikling, som bl.a. ses ved deres nylige beslutning vedrørende podcast-abonnement. Derudover, har de på det sidste investeret i mere annoncesalg.

 

 

 

 

Om det er fornuftigt at købe en Spotify aktie for lige netop dig, er svært at give et endeligt svar på. Men finder du Spotify spændende, og vil du gerne investere i en virksomhed i rivende vækst, der har det fulde potentiale til at vokse sig endnu større, med et overskud af deres store omsætning til følge, så ja.

 

Fordele ved at investere i Spotify aktier:

  • Aktien har været i en god udvikling i de senere år
  • Meget stærk markedsposition
  • Er ofte “first mover” på kerneområder