Søg efter:

Danske Bank aktier

 

Danske Bank aktier er blandt de største og mest populære aktier. Det skyldes ikke mindst at Danske Bank aktier flere gange har vist sig i stand til, at give rigtig pæne afkast til investorerne, samt at Danske Bank aktier er meget fordelagtige udbytteaktier.

Vil du gerne vide mere om Danske Bank aktier, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får information om Danske Bank aktier, historien om Danske Bank, samt om potentialet og fordelene ved at investere i Danske Bank aktier.

En anden spændende dansk bank du kan sammenligne Danske Bank aktier med er Jyske Bank. Du kan se mere om Jyske Bank aktier her.

 

 

Kort om Danske Bank aktier

 

Danske Bank er den største bank og finansielle institution vi har i Danmark. Deres hovedmarkeder er i Danmark, Sverige og Finland, men har også tilstedeværelse i både Nordirland og Litauen.

I tillæg til bankaktiviteterne så er Danske Bank involveret i en lang række andre aktiviteter, herunder realkredit, pension, leasing og flere andre, hvor koncernen blandt andet har Realkredit Danmark, Danica Pension og Nordania Leasing.

Danske Bank har en stor ejerkreds hvor APMH A/S, et datterselskab til A.P. Møller Holding A/S, ejer over 20% af aktiekapitalen. Dertil ejer BlackRock, Inc. lidt under 5% af aktierne.

I dag er Danske Bank som allerede nævnt blevet Danmarks største bank, og har over 3 millioner kunder fordelt på privat og erhverv. i 2020 havde Danske Bank en omsætning på over 40 milliarder kr. og en nettoresultat på knap 5 milliarder kr.

 

 

 

 

Historien om Danske Bank

 

Danske Bank er en af de ældste banker i Danmark og blev stiftet tilbage i 1871 i København. En af nøglepersonerne i stiftelsen var en vekselerer ved navn Gottlieb Hartvig Abrahamsson Gedalia.

I daglig tale hed banken dengang bare Landmandsbanken, men det fulde navn var Den Danske Landmandsbank, Hypothek- og Vexelbank i Kjøbenhavn, Aktieselskab. Senere skiftede banken navn til Den Danske Landmandsbank, så til Danske Bank, og endeligt til det navn banken går under i dag, Danske Bank A/S.

Danske Bank har gennem tiden konstant været en stor spiller på markedet. I nyere tid har banken markeret sig ved flere opkøb af andre banker og finansielle institutioner. Blandt andet blev BG Bank, Realkredit Danmark samt Home opkøbt for 27 milliarder kr. i år 2000 og i 2006 blev finske Sampo Bank opkøbt for over 30 milliarder kr.

I dag er Danske Bank som allerede nævnt blevet Danmarks største bank, og har over 3 millioner kunder fordelt på privat og erhverv. i 2020 havde Danske Bank en omsætning på over 40 milliarder kr. og en nettoresultat på knap 5 milliarder kr.

 

 

 

 

Er Danske Bank en god investering

 

Det har været lidt op og ned for Danske Bank aktien henover de sidste par årtier. Det kan blandt andet forklares ved det store økonomiske kollaps tilbage i 2008, men Danske Bank aktien led også et stort knæk i 2018.

Nedturen i 2018 kom i kølvandet på den store hvidvaskningsskandale som Danske Bank var en del af. Det fik blandt andet den konsekvensen at direktøren Thomas F. Borgen måtte fratræde, men også at aktiekursen blev voldsomt negativt påvirket.

 

 

 

 

Siden da har aktiekursen været stabil, men er stadig ikke fundet tilbage til tidligere tiders niveau. De bevarer dog deres position som den største bank og finansielle institution i Danmark, og vil helt sikkert være en del af markedet i fremtiden.

Noget andet der taler for Danske Bank aktien er at der ovenpå corona-krisen, er behov for at få forbruget i gang igen, hvilket helt klart vil komme banker og finansielle institutioner til gode.

 

Fordele ved at investere i Danske Bank aktier:

  • Er den førende bank og finansielle institution på det danske marked
  • Ikke bange for at investere i vækst
  • Stort potentiale for vækst i brancher i de kommende år