Søg efter:

Kort om Ethereum

 

Hvor Bitcoin målt på markedsværdi og popularitet er kryptovalutaens konge, så er Ethereum uden tvivl kryptovalutaens svar på en kronprins. Ethereum er nemlig den anden mest værdifulde og populære kryptovaluta på markedet.

At være kronprins betyder at man en dag bliver konge, og det er netop hvad mange eksperter tror vil ske med Ethereum, som de mener i fremtiden vil overgå Bitcoin som den mest værdifulde og populære kryptovaluta. Det skyldes ikke mindst den spændende teknologi som Ethereum bygger på.

Andre har dog peget på problemer med sikkerheden ved Ethereum, og har derfor lanceret andre kryptovalutaer med andre teknologier, som har til formål netop at forbedre sikkerheden ved kryptovaluta.

Der er dog ingen tvivl om at Ethereum hører til blandt de mest spændende kryptovalutaer, og det kan derfor være interessant at se nærmere på Ethereum, og på hvad fremtiden bringer.

 

 

 

 

Historien om Ethereum

 

Ideen til Ethereum blev offentliggjort tilbage i 2013 af Vitalik Buterin, der tidligere har været meget ínvolveret i Bitcoin. Selve projektet blev finansieret af en crowdfunding i 2014, og blev officielt lanceret i 2015.

I 2016 blev Ethereum udsat for et angreb under den såkaldte DAO-begivenhed, hvor en anonym entitet hævede for 50$ dollars i Ethereums kryptovaluta Ether. Det skabte stor intern uro og splittelse i Ethereum, og har også rejst spørgsmål fra kritikere og konkurrenter om sikkerheden ved Ethereum.

Siden har Ethereum investeret massive ressourcer i at øge sikkerheden, noget de i ved udstrækning har lykkedes med. I dag er Ethereum af mange anset som en af de bedste kryptovalutaer på markedet, omend nogle fastholder deres kritik omkring sikkerheden ved Ethereum.

Ethereum fik sit helt store gennembrud i 2021 hvor kursen steg med over 1000%. Det er en helt vanvittig stigning på så kort tid, og vidner om at Ethereum har forbedret deres omdømme og produkt i de senere år.

Siden er Ethereum faldet lidt igen i kursen, men ligger stadig med en samlet stigning i omegnen af 500%, siden sin introduktion på markedet tilbage i 2015. Som det kan ses har Ethereum siden sin introduktion i 2015 været i rivende udvikling.

 

 

 

 

Hvordan vil Ethereum klare sig i fremtiden

 

Ethereum vil som alt andet på det frie marked være meget påvirket af samspillet mellem udbud og efterspørgsel. Kort fortalt er udbud og efterspørgsel den mekaniske der sker, når et udbud enten stiger eller falder, sammenholdt med en stigende eller faldende efterspørgsel.

Det kan kort forklares ved at se på det sådan, at når udbuddet stiger, men efterspørgslen falder, så falder prisen. Omvendt, når udbuddet falder, men efterspørgslen stiger, så stiger prisen.

Selvom det er en meget forenklet forklaring på udbud og efterspørgsel, og at der er mange andre faktorer der spiller ind i prissætningen på en kryptovaluta, så vil efterspørgslen spille en afgørende rolle i den endelige prissætning.

 

 

Hvad får efterspørgslen på Ethereum til at stige og falde

 

Der er flere faktorer der spiller ind på efterspørgslen, og det vil blive for langt at gennemgå dem alle her. Man kan dog langt hen ad vejen trække en sammenhæng mellem et godt omdømme og en stigende efterspørgsel.

Med udgangspunkt i Ethereum kan man sige, at jo bedre omdømme Ethereum har, jo mere vil efterspørgslen stige. Når potentielle købere ser at en vare eller et produkt har et godt omdømme, så er de mere tilbøjelige til at investere. Dermed øges efterspørgslen på varen eller produktet.

For Ethereum er det derfor afgørende at levere en kryptovaluta med et godt omdømme, og ved kryptovalutaer er der meget klare forudsætninger der skal opfyldes, for at kunne opnå et godt omdømme.

 

 

 

 

Kryptovaluta tjener det formål at være en decentraliseret digital valuta, fri fra regulering fra banker og myndigheder, og som samtidig skal skabe anonymitet ved handel med kryptovalutaen.

Kryptovalutaer vil langt hen ad vejen blive bedømt for deres evne til at opfylde ovenstående formål. Kigger vi på Ethereum må man uden tvivl sige, at de har formået at skabe et godt og positivt omdømme omkring deres kryptovaluta. Det afspejler sig direkte i deres store markedsværdi og stærke markedsposition.

På den baggrund giver det også rigtig god mening, at værdien på Ethereum er steget helt vanvittigt det seneste år. Ethereum er nemlig en af de bedste kryptovalutaer der findes på markedet i øjeblikket, hvilket får mange investorer til at investere.

 

 

Er Ethereum en god investering

 

Var man hoppet med på bølgen for et år siden, så havde Ethereum allerede på nuværende tidspunkt være en fremragende investering. Spørgsmålet er så om kursen vil fortsætte med at stige, eller om den vil falde igen med tiden.

For det første er det vigtigt at sige at markedet for kryptovaluta er meget volatilt, det vil sige at det svinger meget, og der vil derfor med sikkerhed være både opture og nedture i på den korte bane. Er din aktiestrategi mere kortsigtet, så er ikke bare Ethereum, men hele markedet for kryptovaluta et spændende marked.

Kigger vi lidt mere langsigtet bliver det mere interessant. Der kommer flere og flere konkurrerende kryptovalutaer på markedet, hvor især en kryptovaluta som Litecoin, og selvfølgelig Bitcoin, har markeret sig stærkt i de senere år. Konkurrencen på markedet må derfor forventes at stige i de kommende år.

Der er dog mange der peger på Ethereum som fremtidens kryptovaluta, og derfor kan det være en rigtig god idé at holde godt øje med kursen. Med de rigtige investeringer, på både den korte og den lange bane, kan Ethereum nemlig vise sig at være en rigtig god investering.

 

 

Fordele ved at investere i Ethereum:

  • Meget stærk markedsposition kun overgået af Bitcoin
  • Mange eksperter peger på Ethereum som fremtidens kryptovaluta
  • Stort potentiale for vækst på markedet for kryptovaluta i fremtiden