Søg efter:

Kort om Dogecoin

 

Dogecoin er en kryptovaluta der adskiller sig lidt fra andre typer kryptovaluta. Ikke så meget i hvordan den rent teknisk fungerer, men mere i forhold til måden hvorpå Dogecoin har opnået sin popularitet.

Dogecoin har sit navn efter det virale internet-meme “Doge” med den klassiske Shiba Inu hund, der gør grin med alverdens emner og temaer. Netop genkendeligheden ved “Doge” i Dogecoin gjorde hurtigt, at Dogecoin fik en masse opmærksomhed.

I både almindelige, men i særdeleshed på sociale medier, blev Dogecoin flittigt delt, og flere store personligheder var særligt betydningsfulde for, at Dogecoin oplevede så stor fremgang.

Det var især Elon Musk der øgede populariteten, da han i en række tweets omtalte Dogecoin. Siden har han også involveret sig mere direkte i Dogecoin, da SpaceX, en fdel af Elon Musks imperium, sender en satellit ud i rummet i løbet af 2022 ved navn “Doge-1”. Hele projektet er dertil betalt med Dogecoin.

Ved at at have vundet størstedelen af sin popularitet gennem meme-kulturen på sociale medier, så adskiller Dogecoin sig markant fra andre kryptovalutaer. På andre kryptovalutaer vil kursen nemlig i meget højere grad, afhænge af kvaliteten på kryptovalutaen der tilbydes, end hvad tilfældet er ved Dogecoin.

Dermed ikke sagt at Dogecoin ikke er en kryptovaluta med kvalitet, eller at kursen på andre kryptovalutaer ikke kan stige ved omtale på sociale medier og andre steder, men der er alligevel en markant forskel i tilgangen. Derudover er der ingen større forskelle på Dogecoin og andre typer af kryptovalutaer.

 

 

 

 

Historien om Dogecoin

 

Dogecoin blev introduceret på markedet i december 2013. Dogecoin er skabt af Billy Markus, der efterspurgte en løsning der kunne ramme en bredere demografi, i forhold til de investorer der handlede i Bitcoin.

Allerede kort tid efter på den 19 december steg kursen på Dogecoin med hele 300%. Lanceringen af Dogecoin kom dog på et tidspunkt, hvor kina forbød brugen af kryptovaluta. Som alle andre kryptovalutaer tog Dogecoin kursen et stort fald, hvor den faldt med helt op til 80%.

I perioden 2017 til 2018 steg Dogecoin atter voldsomt igen, under den store kryptovaluta boble. Her toppede kursen i en kort overgang, hvilket gav Dogecoin en markedsværdi på over 2 milliarder dollars.

Det samme skete igen i 2020 da Dogecoin gik viralt via TikTok, men det helt store gennembrud kom i januar 2021 hvor Dogecoin steg med hele 800% på en enkelt dag. Siden da har Dogecoin fået endnu mere opmærksomhed, særligt grundet Elon Musk og hans mange tweets, og senere hen, og involvering i handel med Dogecoin.

På trods af dette har Dogecoin ikke helt kunne holde dampen, og ligger nu stabilt mellem 1-1,5 kr. sammenlignet med 3,89 kr. da Dogecoin toppede i maj 2021. Der er dog stadig tale om en massivt stigning fra 1 januar 2021, hvor Dogecoin blev handlet til sølle 0,063 kr.

 

 

 

 

Hvordan vil Dogecoin klare sig i fremtiden

 

Det kan være svært at sige noget om hvordan Dogecoin vil klare sig i fremtiden. På den ene side har Dogecoin formået at opbygge et brand der er let genkendeligt, og er samtidig en mere prisvenlig og tilgængelig kryptovaluta.

Om den på sigt kan fortsætte med at konkurrere med andre kryptovalutaer bliver spændende at følge. Takket være det genkendelige “Doge” brand, har vi set hvor hurtigt mediedækningen kan få kursen til at stige.

Det er ikke til at sige om den store mediedækning der har været om Dogecoin varer ved, og det store spørgsmål er derfor også, om Dogecoin formår at vækste af andre veje.

 

 

 

 

Er Dogecoin en god investering

 

Der er ingen tvivl om at Dogecoin gennem årene har været en god investering. Da kursen toppede i maj 2021 var kursen over 20.000 gange højere end den indledende kurs, og selvom kursen siden er faldet en del, så er den stadig mange gange over hvad den var for bare få år siden.

En af de ting der kan sige noget om fremtiden for Dogecoin, er om Elon Musk fortsætter sin involvering. I 2022 sender SpaceX blandt andet deres “Doge-1” satellit ud i rummet, et projekt der er betalt udelukkende i Dogecoin. Fortsætter Elon Musk det engagement, så vil der helt fortsat være stor interesse om Dogecoin.

 

 

 

 

Det er samtidig også værd at være opmærksom på den betydning, som sociale medier har haft for Dogecoin. Det er hovedsageligt gennem sociale medier at Dogecoin har vundet sin popularitet. Vi har ofte set hvordan sociale medier hurtigt hopper videre til noget nyt, så der er stor risiko forbundet med dette.

Det er dog for tidligt at sige noget om, så det er afgørende at Dogecoin også kan styrke deres markedsposition på andre parametre. For nuværende sidder de dog i en god position, så der er grund til optimisme på Dogecoins vegne.

Tror du på at Dogecoin kan bevare sit momentum, og bygge videre på deres gode udgangsposition, så kan der være rigtig god værdi i Dogecoin som investering. Det er dog vigtigt at du undersøger Dogecoin og markedet grundigt inden du investerer. Dogecoin, og kryptovaluta generelt, er nemlig ofte forbundet med store usikkerheder, men også rigtig gode investeringer hvis forarbejdet laves grundigt.

 

Fordele ved at investere i Dogecoin:

  • Stærkt brand
  • Stor mediedækning
  • Stort potentiale for vækst på kryptovaluta markederne i fremtiden