Søg efter:

Ford aktier

Ford aktier har været i eksplosiv stigning siden 2020. Godt nok blev Ford også ramt af corona-krisen da den først ramte, men Ford har siden da drevet aktiekursen op i et endnu højere niveau, end aktiekursen for Ford aktier lå på inden corona-krisen. Ford aktier er derfor en meget spændende potentiel investering at se nærmere på.

Leder du efter information om Ford aktier, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar information om Ford aktier, historien om Ford, samt om potentialet og fordelene ved at investere i Ford aktier.

Ford er en klassisk bilproducent. En anden klassisk bilproducent der også kunne være interessant at se nærmere på er de tyske BMW aktier. Du kan se mere om BMW aktier ved at klikke her.

Kort om Ford

Ford Motor Company er en amerikansk bilfabrikant, der blev stiftet i 1903 af Henry Ford. Den første bil Ford sendt på markedet var Ford T modellen i 1908. Samme model blev den første bil der blev masseproduceret, da Ford i 1913 påbegyndte masseproduktionen af biler med deres samlebånd.

Netop samlebåndet har haft en kæmpemæssig betydning for den industrielle udvikling, da samlebåndet gjorde muligt at producere produkter i meget større skala. På dette punkt har Ford virkelig sat deres præg på historien, og Henry Ford er i dag krediteret som opfinderen af samlebåndet, omend det er en sandhed med modifikationer.

Hele ideen til samlebåndet og masseproduktionen af biler, kom på baggrund af Henry Fords tanke om, at gøre biler til et allemandseje. Biler var stadig et forholdsvis nyt transportmiddel, som hidtil havde været udelukkende for overklassen. Det ændrede sig fuldstændig med introduktionen af samlebåndet og masseproducerede biler, der sænkede prisen på nye biler markant.

Ford koncernen har også historie for produktion af biler i Danmark. Et dansk datterselskab ved navn Ford Motor Company A/S blev stiftet i 1919, der gør selskabet til et af de ældste europæiske datterselskaber under Ford. Den første fabrik i Danmark lå på Nørrebro, og var ansvarlig for produktion af Ford biler til markeder i flere dele af Skandinavien, de Baltiske lande, Tyskland og Polen.

Siden sin stiftelse er Ford blevet en af de førende producenter og leverandører af biler på hele det globale marked, med en årlig omsætning på over 100 milliarder dollars og flere hundredetusinde ansatte på verdensplan. For at bevare sin position på markedet, har Ford annonceret at de forventer elbiler vil udgøre størstedelen af deres bilproduktion inden for 10 år.

Er Ford Motor Company en god investering

Alene grundet Fords store brand og markedsposition som en af verdens 5 største bilproducenter, så er Ford aktien en spændende investering. Da Ford er en kæmpe koncern har de også de nødvendige midler og ressourcer, til at ændre på strategien for at følge med markedet.

Derfor tror vi også på at Ford går en spændende fremtid i møde, men også en udfordrende fremtid. Der er nemlig mange bilproducenter der gerne vil hoppe med på den grønne bølge, og som i disse år investerer massivt i omstillingen til produktionen af elbiler.

Elbiler er stadig et forholdsvist nyt marked, så det er langt fra givet på forhånd, hvilke producenter der vil dominere markedet for elbiler i fremtiden. Med tanke på den store kapital og de mange ressourcer som Ford kan trække på, er vores forventning dog at de vil være med helt fremme i mange år fremover, og at de vil bibeholde deres position som en af verdens førende bilfabrikanter.

Om det samtidig er nok til at gøre Ford til en god investering på den korte eller lange bane, er der dog stadig stor usikkerhed om. Du bør derfor sætte dig grundigt ind i markedet,  og i selskabet bag Ford, herunder deres strategi for de kommende år, for at være så sikker som du kan være på, at du laver en god investering.

Fordele ved at investere i Ford aktier:

  • En af verdens 5 største bilproducenter
  • Meget stærk global markedsposition
  • Har investere massivt i omstilling til elbiler