Søg efter:

Kort om Polkadot

 

Polkadot er en kryptovaluta projekt der bygger videre på teknologien blockchains. Man kan derfor se på Polkadot som et nextgen-blockchain projekt, der har muliggjort sammenkobling af blockchains.

På den måde fungerer Polkadot som et netværk der forbinder blockchains, der gør dem i stand til at kommunikere med hinanden. Det vil gøre hele netværket af blockchains i stand til at udføre deres opgaver hurtigere og bedre.

Teknologien bag Polkadot netværket af blockchains har løst en række udfordringer. Grundlæggende kan man sige om et netværk af blockchains, at der er brug for mange brugere. Få brugere øger risikoen for et korrumperbart netværk og for angreb på netværket.

Ved at forbinde de mange blockchains på netværket med hinanden, bliver det meget nemmere for netværket at vokse. På samme tid øger det sikkerheden på netværket. Der er derfor tale om ret interessant teknologi inden for kryptovaluta.

 

 

 

 

DOT – Polkadots valuta

 

DOT er Polkadots valuta og er en vigtigt del af systemet bag Polkadot. Overordnet benyttes DOT til tre formål, forvaltning, staking og bonding.

  • Forvaltning: Som token ejer af DOTs besidder du fuld kontrol over netværket. Dette princip er det samme som ved andre kryptovalutaer.
  • Staking: Staking baserer sig på token ejernes intentioner. Kort fortalt går det ud på at belønne de token ejer, der handler etisk og korrekt. Modsat kan der også være straf for skadelig adfærd.
  • Bonding: Denne proces henviser til når DOT-tokens bindes til netværket, og nye parachains dannes.

 

 

Hvad påvirker kursen på DOTs

 

Der er flere faktorer at være opmærksom på, i forhold til hvad der påvirker kursen og prisen på DOT. Her har blandt andet udbud og efterspørgsel samt DOTs omdømme, afgørende betydning for kursen og prisen på DOTs.

 

 

 

 

Udbud og efterspørgsel

 

Som med alle andre ting på det frie marked, så er udbud og efterspørgsel en afgørende faktor, i prissætningen af hvilken som helst produkt, ydelse eller tjenester, eller som i dette tilfælde, en kryptovaluta.

Udbud og efterspørgsel er den mekanisme der sker, når et produkt, ydelse, tjeneste eller andet introduceres på et marked. Vi kan tage udgangspunkt i kryptovalutaen DOT.

Når DOT bliver introduceret på et marked vil den have en indledende prissætning. Selve prissætningen er ikke så afgørende i dette eksempel, det vi kigger på hvad der påvirker prisen, og ikke på hvad prisen er.

Efter DOT er blevet introduceret på et marked, vil der eksistere et udbud af DOT. Et udbud henviser til den mængde DOT der er i omløb.

Prisen på DOT vil herefter afhænge af udbuddet, og af det vi kalder for efterspørgslen. Efterspørgslen henviser til hvor eftertragtet et produkt er, altså hvor mange der gerne vil købe produktet. Jo mere efterspørgslen jo mere vil der blive solgt.

Så hvad sker der hvis der kun er et lille udbud, men en stor efterspørgsel? Ja, så stiger prisen. Da der er mange der er parate til at købe, men få varer i omløb, så er det muligt for sælge at tilbyde til en højere pris. Det kan sælger, fordi køberne er villige til at betale mere for et eftertragtet produkt.

Og hvad sker der så hvis udbuddet er stort, men efterspørgslen er lille? Så falder prisen. Når det bliver svært for sælger at sælge overskydende produkter, så vil det ske til en lavere pris. Det bliver sælger nødt til, da der ikke er nogle købere der vil købe til den nuværende pris.

Hvor et udbud er nemmere at kontrollere, og et mere stabilt led i mekanismen mellem udbud og efterspørgsel, så er efterspørgsel en noget mere skiftende affære.

Så hvad er det der er med til at påvirke efterspørgslen på et produkt, eller i vores tilfælde, efterspørgslen på DOT? Det er der mange ting der gør, men meget hænger sammen med produktets omdømme.

 

 

Dots omdømme

 

Et produkts omdømme er afgørende for hvor godt et produkt sælger. Det siger næsten også sig selv, for hvis man handler ind i en butik, der hver gang sælger dårlige produkter, så stopper man med at handle der i fremtiden.

Næste gang man hører nogen fortælle om at de vil i samme butik, så fortæller man gerne om sin oplevelse med butikken. På den måde skabes der et dårligt omdømme. Et dårligt omdømme leder altså til færre salg.

Omvendt, har man kun gode oplevelser med en butik eller et produkt, så vil man gerne anbefale butikken eller produktet videre. På den måde skabes et godt omdømme, der leder til flere salg.

Et omdømme er altså afgørende for efterspørgslen på et produkt, en tjeneste eller en ydelse. Derfor handler det om at opnå så godt et omdømme som muligt.

Der er mange måder hvorpå der kan skabes et bedre omdømme. Alt lige fra branding, marketing og alverdens andre faktorer spiller ind på et omdømme. I bund og grund handler det om at vise køberne, at det der tilbydes er til at stole på.

I Polkadots tilfælde har de skabt et system der, hvis systemet virker som det skal, kan skubbe kryptovalutaen ind i en ny teknologisk fase. Det betyder større sikkerhed og brugervenlighed af kryptovalutaen, noget der helt sikkert vil skabe masser af positiv omtale af Polkadot.

Mange vil helt sikkert få øjnene op for Polkadot som en af markedets eksperter, hvilket vil øge troværdigheden omkring Polkadot. I sidste ende tror vi på, at det kan føre til en øget efterspørgsel på Polkadot.

 

 

Polkadots perspektiver og fremtid

 

Polkadot virker som et meget lovende projekt i teorien, men om det også holder i praksis er dog endnu for tidligt at sige. Systemet løser dog et stort problem inden for kryptovaluta, så der gode perspektiver på systemet når vi ser frem i tiden.

I tillæg til at Polkadot leverer et skalerbart netværk af blockchains, så tilbyder systemet også billige og nemme muligheder for, at der kan udvikles egne blockchain projekter på systemet.

Vi ser derfor Polkadot som en kryptovaluta, og et system, med store perspektiver, og som potentielt går en rigtig stor fremtid i møde.

 

 

 

 

Er Polkadot en god investering

 

Vi har store forventninger til Polkadot. De seneste meldinger går nemlig på, at deres nye blockchain netværk snart vil blive godkendt. Dertil er der en stor efterspørgsel på Polkadot, så der er mange indikationer på, at Polkadot vil stige i fremtiden.

Der kan være gode muligheder for gevinst på både den korte og den lange bane. Kryptovalutaer svinger meget på den korte bane, hvilket giver mulighed for gode gevinster. På den lange bane må man anerkende Polkadots stærke position på markedet, så investeringer på den lange bane virker også som en potentiel god investering.

Inden du investerer bør du dog sætte dig grundigt ind i Polkadot, ikke mindst om potentialet for succes med deres nye blockchain netværk. Tror du på de får det, så er der gode mulighed for at kursen vil stige på både den korte og den lange bane.

Om kursen rent faktisk vil stige må tiden vise, men det er helt sikkert en potentiel interessant investering, som du helt klart bør undersøge nærmere.

 

Fordele ved at investere i Polkadot:

  • Forbedret udgave af Bitcoin teknologien
  • Ny type blockchain kan blive førende teknologi inden for kryptovaluta
  • Stort potentiale