Søg efter:

Palantir aktier

Palantir aktier er en rigtig spændende aktie at se nærmere på, da Palantir aktier er forholdsvis nye aktier på markedet, og det derfor bliver interessant at se på, hvordan Palantir aktier vil udvikle sig i deres første par år.

Leder du efter mere information om Palantir aktier, så bliv her på siden og læs med, da du får en masse brugbar viden om Palantir aktier, historien om Palantir, og hvor vi også ser nærmere på potentialet og fordelene ved at investere i Palantir aktier.

Palantir aktier befinder sig på det spændende teknologiaktiemarked. En anden interessant aktie du med fordel kan undersøge nærmere på samme marked er den danske Unity Software aktie. Se mere om Unity Software aktier ved at klikke her.

Palantir’s historie

Palantir er en software virksomhed, der indsamler data til informationsstyring og kvantitativ analyse. Virksomheden blev stiftet af Peter Thiel, Joe Lonsdale, Stephen Cohen, Nathan Gettings og Alex Karp tilbage i 2003.

Et af Palantirs store opgaver er at bekæmoe terror gennem software data, og softwaren bliver brugt i USA’s forsvarsministerium, herunder også til FBI, CIA og det danske politi. Softwaren blev af det danske politi benyttet under hvidvakningssagen i Danske Bank nogle år tilbage.

Udover at bruges inden for efterretningstjenesten, bruges Palantier også af andre finansielle virksomheder, såsom Fiat og Airbus. Sidste år omsatte Palnatier Tecnologies for 1.1 milliard dollars.

Palantir Metropolis software

Gennem indsamlet data opdages relationer og anomalier, herunder forudsigende analyser. I 2009 blev softwaren bl.a. brugt til at indsamle data ved at overvåge medarbejderkommunikation og heraf advare et insider-team, når en medarbejder viste tegn på potentiel utilfredshed.

Metropolis-teamet brugte e-mails, download aktivitet, browserhistorik og GPS-placeringer fra JP Morgan-ejede smartphones og deres transskriptioner af digitalt optagede telefonsamtaler til at søge, samle, sortere og analysere disse oplysninger for specifikke søgeord, sætninger og mønstre af opførsel. I dag bruges Palantir Metropolis af banker og hedgefonde.

Er det en god ide at investere i Palantir aktier?

Der hersker ingen tvivl om, at Palantir er med til at bekæmpe kriminalitet og terror, men virksomheden får også kritik i forhold til typen og mængden af overvågning, nogle mener er frihedsberøvende. Der er heller ingen tvivl om, at Palantier er en kæmpe virksomhed, når de årligt kan omsætte for 1 milliard dollars.

Siden Palantir aktien blev børsnoteret i 2020 har aktiekursen ligget på et stabilt niveau. Aktien har dermed vist at den er til at stole på, og spændende bliver det derfor at se om aktien vil stige i fremtiden.

Palantir er en vigtig samarbejdspartner med det amerikanske forsvarministerium, og mange andre vigtige institutioner, som gør Palantir aktien meget interessant. Det skyldes at selskaber der samarbejder med regeringer, ofte vil være sikret store arbejdsopgaver langt ud i fremtiden, noget som vil styrke aktien, og som kan være et tegn på at aktien vil stige i fremtiden.

Fordele ved at investere i Palantir aktier:

  • Førende markedsposition
  • Vigtig samarbejdspartner med den amerikanske regering
  • Fremtiden virker stabil og sikker for Palantir