Søg efter:

BMW aktier

 

BMW aktier er meget populære aktier at investere i, hvilket ikke mindst skyldes at BMW aktier har været i rigtig fin vækst de seneste år. Det har gjort BMW aktier til en stabil og god investering, der har sikret ganske fine afkast for investerorne.

Vil du vide mere om BMW aktier? Så læs med her på siden hvor vi kort gennemgår BMW aktien, historien om virksomheden, og ser på om der kunne være potentiale for gode investeringer i BMW aktier.

Du kan også med fordel sammenligne BMW aktier med en anden klassisk bilproducent, for på den måde at få et bedre indblik i markedet. Vi anbefaler at du i den forbindelse ser nærmere på Ford aktier. Du kan se mere om, og sammenligne BMW aktier med Ford aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om BMW

 

BMW er en tysk producent af biler, motorcykler og andre motorkøretøjer stiftet i 1916 i München. BMW koncernen ejer i tillæg til deres egne produkter og Mini-bilmærket, og er moderselskabet til Rolls Royce. De producerer dertil motorcykler under mærkerne BMW Motorrad og Husqvarna.

I 2017 var BMW den 14. største producent af motorkøretøjer, og producerede det år over 2 millioner køretøjer. Fra 2011 og frem til 2019 havde BMW konstant vækst i omsætningen, og forbedrede nettoresultater fra 2011 frem til 2017 år-til-år. Fra 2017 til 2019 faldt nettoresultatet dog en smule.

 

 

Historien om BMW

 

Da BMW blev stiftet tilbage i 1916 var det med formålet om at producere fly til brug under 1. verdenskrig. Efter 1. verdenskrigs afslutning skiftede BMW over til at producerer motorcykler, udstyr til landbruget og meget andet. I 1928 blev BMW også en bilproducent, der havde deres første bil på markedet, BMW 3/15, i slutningen af 20’erne.

Op gennem 30’erne var BMW’s hovedområder inden for produktionen af fly, motorcykler, biler og andre motorkøretøjer. Produktionen fortsatte under 2. verdenskrig hvor BMW, mod direktøren Franz Joseph Popp’s ønsker, gjorde brug af op mod 40.000 slavearbejdere fra de tyske koncentrationslejr.

Mange af BMW’s fabrikker blev bombet og ødelagt under krigen, og i kølvandet på afslutningen af 2. verdenskrig blev det forbudt for BMW at producerer fly og motorkøretøjer. De genoptog dog produktionen af motorcykler igen i 1948, der blev efterfulgt med opstarten af produktion af biler og andre motorkøretøjer i 1952.

BMW har været i store kriser undervejs i sin historie, men har siden 60’erne været i konstant vækst og fremgang. I de senere år har BMW investeret massivt i den grønne omstilling, og producerer allerede titusindvis af elbiler årligt.

 

 

 

 

Er BMW aktien en god investering

 

BMW aktien har gennem de sidste årtier været en rigtig god investering, og aktiekursen har nærmest været i konstant vækst siden år 2009.

Der var dog et stort fald i 2020 hvilket selvfølgelig hænger sammen med corona-krisen, der medførte store økonomiske kriser rundt om i verden. Det førte til færre salg af biler på verdensplan, hvilket i sagens natur påvirkede BMW negativt.

Det tabte er dog for længst tilbagevundet, og BMW aktien er i dag stærkere end nogensinde før. Siden aktiekursen faldt i kølvandet på corona-krisen, er aktien fordoblet i værdi. Spændende bliver det derfor at se om BMW aktien kan fortsætte kursstigningen.

 

 

 

 

Vi er optimistiske på aktiens vegne af flere grunde. BMW har vist sig stærke nok til at komme ud på den anden side af corona-krisen, og ikke bare i live, men i en endnu stærkere position end før corona-krisen.

BMW som brand er derudover et kæmpe globalt og anerkendt brand og selskab, og de indtager en markedsposition som en af de største bilproducenter i verden. Dertil har BMW i de senere år investeret massivt i den grønne omstilling og produktionen af elbiler.

Der er derfor god grund til at tro på at BMW aktien vil stige i de kommende måneder og år, og vi holder derfor rigtig godt øje med aktien. Det bør du også gøre, men du bør først selv undersøge aktien og markedet grundigt inden du investere. På den måde sikrer du dig nemlig bedst, at du foretager de helt rigtige investeringer.

 

Fordele ved at investere i BMW aktier:

  • Er kommet stærkt gennem corona-krisen
  • Indtager en stærk markedsposition
  • Globalt og anerkendt brand
  • Har investeret massivt i den grønne omstilling og på markedet for elbiler