Søg efter:

Kort om børsnoteringer

 

En børsnotering er som navnet antyder en notering af et selskab eller virksomhed på en børs. Det kunne eksempelvis være et dansk selskab der bliver noteres på Københavns Fondsbørs.

Mange investorer finder børsnoteringer meget interessante set i et investeringsperspektiv, da der eksempelvis kan være mulighed for, at selskabet børsnoteres til en lavere værdi, end hvad selskabet i virkeligheden er værd. Der kan på den måde være gode investeringer at lave, da aktiekurserne vil stige betragteligt efter børsnoteringen.

Der kommer hver dag utallige nye selskaber på de mange børser rundt om i verden, så der er rig mulighed for at finde gode investeringer i børsnoterede selskaber. Vil du vide mere om det at investere i børsnoteringer, så læs med videre her på siden, hvor vi netop ser nærmere på det at investere i børsnoteringer.

Vi ser også nærmere på nogle spændende børsnoteringer i 2022, hvor vi gennemgår børsnoteringerne for Starlink, Reddit og Klarna, som mange forventer vil blive børsnoteret i løbet af 2022.

 

 

 

 

Hvad er en IPO

 

IPO står for “Initial Public Offering” og er den engelske forkortelse for en børsnotering. En IPO, eller børsnotering, henviser til den første gang et selskab tilbyder køb og salg af aktier.

En IPO er en god måde for en virksomhed til at skaffe kapital, men der kan være mange andre grunde til at et selskab børsnoteres. Der er også stor forskel på antallet af aktier der sendes i udbud, og værdien af aktierne, der alt sammen bestemmes af selskabet selv. Det afgørende forhold ved prisen på den børsnoterede aktie er, at prisen er fastlåst indtil efter børsnoteringen.

 

 

 

 

Er det en god ide at investere inden en børsnotering

 

Som med alle andre typer af investeringer kan der være god ide i at investere i børsnoteringer, men børsnoteringer er lidt anderledes end investeringer i allerde børsnoterede selskaber og aktier. Det skyldes hovedsageligt den fastlåste aktiekurs, som først vil kunne stige og falde efter børsnoteringen.

Har du derfor en tro på at selskabet reelt er mere værd, og at aktien som følge deraf vil stige, så kan der altså være rigtig god grund til at investere tidligt. På den måde vil du nemlig have sikret dig aktien til en kurs under den reel markedsværdi.

Det er der mange investorer der tjener gode penge på, men det afgørende er netop at du tror på at aktien reelt er mere værd, og at aktiekursen derfor vil stige efter børsnoteringen. Det er derfor vigtigt at du sætter dig grundigt ind i selskabet og markedet, inden du investerer i børsnoteringer.

 

 

 

 

Nogle interessante kommende børsnoteringer i 2022

 

For at hjælpe dig lidt på vej og gøre det nemmere at finde interessante børsnoteringer, har vi udvalgt nogle meget interessante børsnoteringer, som de fleste eksperter og investorer forventer vil ske i løbet af 2020. Vi ser i det følgende nærmere på Starlink, Reddit og Klarna.

Fælles for disse selskaber er at de er førende på deres markeder, at de har været i god vækst de seneste år, og at mange investorer tror på, at deres børsnoteringer kan vise sig at være rigtig gode investeringer.

 

 

Starlink IPO

 

Starlink har til formål at forsyne hele verden med muligheden for adgang til internettet, hvilket de vil gøre gennem et ambitiøst satellitprogram. Starlink benytter sig af teknologi fra SpaceX, Teslas raketprogram, og det er da også Tesla der står bag ved Starlink. De store ambitioner, ekspertise, og de nærmest uanede midler gør, at mange investorer med spænding ser frem til Starlink IPO. Starlink IPO er den måske mest imødesete IPO i 2022.

Se mere om Starlink IPO ved at klikke her.

 

 

Reddit IPO

 

Reddit er en kæmpe internettjeneste der er blandt verdens 20 mest besøgte hjemmesider, med over 50 millioner daglige aktive brugere. Derfor ser mange frem mod Reddit IPO, som de fleste forventer vil ske i løbet af 2022.

Se mere om Reddit IPO ved at klikke her.

 

 

Klarna IPO

 

Klarna er Europas største fintek virksomhed der tilbyder en lang række finansielle ydelser og services. Klarna har været i massivt vækst siden sin stiftelse, og derfor er der store forhåbninger til Klarnas børsnotering og IPO. Det gør at mange investorer holder skarpt øje med hvornår Klarna børsnoteres, noget som de fleste forventer vil ske i løbet af 2022.

 

Se mere om Klarna IPO ved at klikke her.

 

Inden du beslutter dig for at investere i nogle af ovenstående, eller andre, børsnoteringer, så anbefaler vi at du først sætter dig grundigt ind i selskaberne og deres markeder, for at skabe dig et godt overblik, og for i sidste ende at sikre dig at du får lavet de helt rigtige investeringer.