Søg efter:

Jyske Bank aktier

 

Jyske Bank aktier bliver en spændende aktie at følge i den komme tid. Jyske Bank aktier har været i god vækst de seneste år, hvor det især i 2021 blev til en rigtig stærk samlet stigning. Det spændende er derfor, om Jyske Bank aktier vil fortsætte med at stige, og om der kunne være god ide at investere i Jyske Bank aktier i de kommende måneder og år.

Vil du gerne vide mere om Jyske Bank aktier, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du finder information om alt der er værd at vide om Jyske Bank aktier, historien om Jysk Bank, og hvor vi også har set nærmere på potentialet og fordelene ved at investere i Jyske Bank aktier. Du finder altså alt den nødvendige information du skal bruge for at afgøre, om Jyske Bank aktier kunne være en interessant investering for dig at se nærmere på.

Synes du det danske aktiemarked for banker og finansielle institutioner er spændende, så kan du også med fordel se nærmere på Danske Bank aktier. Du kan se mere om Danske Bank aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Jyske Bank

 

Jyske Bank er en dansk bank der i tillæg til deres bankforretning også består af Jyske Realkredit og leasingselskabet Jyske Finans.

Banken er den næststørste bank i Danmark kun overgået af Danske Bank, og banken indtager derfor en meget stærk markedsposition i Danmark. Banken har mere end 3000 ansatte i og mere end 900.000 kunder på landsplan.

 

 

Historien om Jyske Bank

 

Jyske Bank blev stiftet i 1967 gennem en fusion af flere jyske banker, navnligt Silkeborg Bank, Kjellerup Bank, Kjellerup Handels- og Landbobank, samt Handels- og Landbrugsbanken i Silkeborg. Flere andre banker kom løbende til i de kommende år, blandt andet Samsø Bank og Odder Landbobank.

Bankens aktiviteter blev landsdækkende i 1981 da banken overtog Finansbanken, og siden fusionerede banken endnu engang, denne gang med Vendelbobanken i 1983 og Holstebro Bank i 1983. Jyske Bank har gennemgået adskillige fusioneringer og opkøb siden da.

 

 

 

 

Er Jyske Bank aktier en god investering

 

Jyske Bank aktien har gennem de seneste 20 år været meget svingende, med store op- og nedture undervejs. Kigger vi sammenlagt over de samme 20 år, så virker aktiekursen anderledes stabil. Det kunne tyde på at banken vil være en sikker og stabil investering på den lange bane.

Banken indtager da også en meget stærk markedsposition, hvor de er Danmarks næststørste bank. Spændende bliver det derfor at se, om Jyske Bank kan bevare den stærke markedsposition, og ikke mindst, og Jyske Bank kan formå at skabe vækst.

Det er svært at sige noget om hvorvidt aktien vil stige eller falde i den kommende tid, men den stærke markedsposition, samt de markeder som Jyske Bank har deres aktiviteter inden for, gør Jyske Bank aktier meget interessante.

 

 

 

 

Der er ingen tvivl om at Jyske Bank er blandt de mest populære aktier på det danske aktiemarked, hvilket ikke mindst skyldes at Jyske Bank aktier er såkaldte udbytteaktier, der giver et udbytte til aktionærerne i forbindelse med overskud i virksomheden. Jyske Bank præsenterer ofte pæne overskud, så er udbytte en del af din aktiestrategi, kan Jyske Bank aktier være særligt interessant for dig.

Inden du investerer bør du dog selv undersøge aktien, virksomheden og markedet, da du på den måde sikrer dig bedst muligt mod, at du laver de helt rigtige investeringer.

 

Fordele ved at investere i Jyske Bank aktier:

  • Meget stærk markedsposition
  • Den næststørste bank i Danmark
  • Stabil aktie på den lange bane