Søg efter:

Intel aktier

Intel aktier har været i rigtig stabil vækst de seneste mange år, hvor Intel aktier har vist sig at være en rigtig sikker investering. Intel aktier er derfor en spændende aktie at se nærmere på, især hvis du investere på den lange bane.

Leder du efter information om Intel aktier, så læs med videre her, og få information om Intel aktier, historien bag om Intel, samt om fordele og potentialet ved at investere i Intel aktier.

En anden spændende teknologiaktie der befinder sig i samme branche, og som er rigtig interessant at se nærmere på, er er General Electric aktier. Du kan se mere om General Electric aktier ved at klikke her.

Kort om Intel

Intel er et amerikansk teknologisk selskab der blandt andet producerer halvlederchips og mikroprocessorer, områder de målt på omsætning, er verdens største og førende producent inden for.

Faktisk har Intel mere eller mindre domineret markedet for mikroprocessorer, siden selskabet blev stiftet tilbage i 1968. Da først computeren fik sit store gennembrud, har Intel nærmest ikke set sig tilbage. I dag findes Intel’s mikroprocessorer i de fleste computere på markedet.

Selskabet er i dag så stort, at det i 2020 blev kåret som det 45. største selskab af Forbes, på deres Fortune 500 liste med de største selskaber i USA.

Intel havde i 2020 en omsætning på lige knap 80 milliarder dollars, og har en værdiansættelse på over 200 milliarder dollars målt på værdien af deres aktier.

Selvom Intel bevarer sin førerposition på mange markeder, har de dog i nyere tid været truet af flere konkurrerende selskaber. Her har især Samsung været en seriøs udfordrer, da Samsung i en kort periode overtog Intels førerposition på markedet, en position de dog siden har tabt tilbage igen til Intel.

Da Intel er en verdensomspændende virksomhed har de aktiviteter i mange lande, herunder i Danmark. Intel har nemlig en udviklings- og forskningsafdeling i Aalborg. Her beskæftiger Intel omkring 200 ingeniører, der blandt andet arbejder på strømforbruget i antenner og mobiltelefoner. Afdelingen i Danmark var kort lukningstruet, men består dog til den dag i dag.

Er Intel en god investering

Intel er en af de mest populære amerikanske aktier, da Intel er på et marked der kun vokser i takt med at ny teknologi udvides, samtidig med at de leverer rigtig gode regnskaber.

De gode regnskaber kommer nemlig de mange aktionærer til gode, da Intels aktier er såkaldte udbytteaktier. En aktie med udbytte henviser til at der udbetales udbytte til selskabets aktionærer af selskabets overskud.

Aktien har gennemgået en fin stigning siden 2018, hvilket var året Intel vandt sin førerposition tilbage på markedet. Siden er det gået lidt op og ned, men sammenlignet med tiden før 2018, så ligger Intels nuværende aktiekurs klart over niveauet fra før 2018.

Vi synes også selv at Intel aktien er en spændende aktie, der har store muligheder for vækst på både den korte og den lange bane.

I takt med at behovet vil stige for flere mikroprocessorer på verdensplan, vil Intel uden tvivl have en afgørende fod med i produktionen af mikrochips, noget som vi tror på vil kunne aflæses i en stigende aktiekurs på Intel aktien. Det bliver i uanset hvad rigtig spændende at følge.

Inden du køber aktien er det dog vigtigt at du læser ordentligt op på markedet, da det går meget hurtigt på det teknologiske marked.

Fordele ved at investere i Intel aktier:

  • Meget stærk markedsposition
  • Stort potentiale for vækst på markedet i fremtiden