Søg efter:

Pandora aktier

 

Pandora aktier har efter en sløj periode fået vendt skuden, og Pandora aktier har de seneste år været i stigning igen. Derfor bliver det spændende at se på, om Pandora aktier vil fortsætte med at stige i de kommende år, eller om Pandora aktier vil begynde at stagnere.

Vil du vide mere om Pandora aktier, så giver vi dig her på siden en masse brugbar viden og information om Pandora aktier, historien om Pandora, og hvor vi også har set på potentialet og fordelene ved at investere i Pandora aktier. Du finder altså al den information du skal bruge, for at danne dig et overblik over, om Pandora aktier kunne være en interessant investering for dig.

Pandora er en af mange spændende aktier. Vil du se nogle af de andre gode aktier, så kan du se mere om danske aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Pandoras begyndelse

 

I 1982 blev Pandora grundlagt af ægteparret Per og Winnie Enevoldsen. Parret startede ud med en guldsmedeforretning tilbage i 1979 i København, hvor Per, der er uddannet guldsmed, begyndte sin erhvervsrejse. I løbet af 80’erne solgte Pandora smykker til andre smykkeforretninger i Danmark. Smykkerne var produceret i Thailand, og først i 1989 lancerede Pandora deres eget smykkedesign.

Omkring årtusindeskiftet lancerede Pandora deres charms-armbånd, som er det smykkekoncept, de er mest kendt for. Charms-armbåndene gør det muligt for forbrugeren selv at designe sit unikke smykke, og årligt lancerer Pandora nye små charms til armbåndene.

 

 

 

 

Fra lille guldsmedeforretning til en omsætning på 19 milliarder

 

Kapitalfonden, Axcel, købte 60% af Pandora tilbage i 2008, og i 2010 blev Pandora børsnoteret. 2010 var også året, hvor Per Enevoldsen valgte at træde ud af bestyrelsen. Kort efter Pandora børsnotering steg Pandoras aktiekurs ligeledes. Men grundet den høje forventning om, at Pandora skulle blive en af de bedste børsnoteringer i Europa, faldt aktiekursen voldsomt efter børsnoteringen.

I årene efter, er Pandora kommet efter det – I dag huser Pandora 26.000 ansatte, og deres salg og deraf produkter er steget. I dag er deres omsætning på mere end 19 milliarder om året. Pandoras sortiment sælges i over 100 lande fordelt på 6700 salgssteder og 2600 butikker.

 

 

 

 

Er Pandora aktier en god investering

 

Selv om Pandora oplevede en stor nedgang i aktiekursen kort efter børsnoteringen, så har Pandora aktien siden klaret sig rigtigt godt, med undtagelse af et større udsving nogle tilbage, og ligger i dag i et niveau der er blandt de højeste historisk set. Aktiekursen er henover det seneste årti steget i omegnen af 300%.

Pandora formåede også at klare sig ud på den anden side af corona-krisen på glimrende vis, og der er derfor stor grund til optimisme når vi ser på fremtiden for Pandora. Siden corona-krisen næsten halverede aktieværdien, er aktien steget med næsten 400%. Derfor mener vi at der er god grund til at holde skarpt øje med Pandora aktien i den kommende tid, da vi ser et stort potentiale i aktien.

Inden du investere bør du dog selv undersøge både Pandora aktier og markedet grundigt, så du på den måde sikrer dig bedst, at du laver de helt rigtige investeringer.

 

Fordele ved at investere i Pandora aktier:

  • Stærk markedsposition på både det internationale men især det danske marked
  • Unikke produkter
  • Stærkt brand
  • Historisk stor vækst i aktien
  • Har klaret sig stærkt gennem corona-krisen
  • Stort potentiale for vækst i de kommende måneder og år