Søg efter:

Kort om Bitcoin

 

Bitcoin er en kryptovaluta der siden sin introduktion er blevet verdens mest kendte Kryptovaluta. Selvom Bitcoin flere gange er blevet kritiseret som betalingsmiddel, så er mange stadig enige om at kryptovaluta, og Bitcoin er en del af fremtidens valuta.

Udover at være den mest kendte og populære kryptovaluta, så er Bitcoin også den største målt på markedsværdi. Bitcoin har en markedsværdi på over 800 milliarder dollars, en markedsværdi der er blevet øget betragteligt henover de seneste par år.

I slutningen af 2020 gennemgik Bitcoin nemlig en voldsom prisstigning, en stigning som har varet ved gennem hele 2021. Det interessante ved Bitcoin, og det store spørgsmål, bliver derfor at se hvorvidt Bitcoin holder momentum, eller om det vil begynde at stagnere, eller måske endda begynde at falde.

Markedet for kryptovaluta er nemlig ikke hvad det engang var for Bitcoin, hvor de nærmest var den eneste, eller ihvertfald den største blandt få kryptovalutaer. Sådan er det ikke længere, da der efterhånden findes rigtig mange forskellige kryptovalutaer der konkurrere med hinanden.

 

 

 

 

Historien om Bitcoin

 

Bitcoin blev først beskrevet af opfinderen Satoshi Nakamoto, der i 2008 udgav artiklen “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash system”. I januar 2009 blev Bitcoins open source udgivet.

Dermed blev Bitcoin en af de første kryptovalutaer på markedet, der byggede videre på teknologien fra forgængerne ecash og OpenCoin.

Bitcoin blev hurtigt en kæmpe succes, og etablerede sig som den største kryptovaluta på markedet. Introduktionen af Bitcoin markerede samtidig gennembruddet for kryptovaluta. Siden introduktionen af Bitcoin er mange fulgt i dens fodspor, og i dag er kryptovaluta, og Bitcoin, handlet mere end nogensinde før.

Ved sin introduktion tilbage i 2008 og 2009 kostede en Bitcoin 1 dollar. I dag er prisen på en Bitcoin på over 250.000 kr. Det er en helt vanvittig stigning, og på kun ganske få år.

Der er allerede rigtig mange der har tjent rigtig mange penge på at investere i Bitcoin, og spørgsmålet er om vi har set det bedste fra Bitcoin, eller om Bitcoin kan fortsætte med at stige i værdi. I nyere tid er Bitcoin nemlig kommet for alvor under pres, af flere andre rigtig stærke kryptovalutaer som Ethereum og mange andre.

 

 

Hvad påvirker prisen på Bitcoin

 

Der er mange ting der påvirker prisen på Bitcoin, men i bund og grund handler det om udbud og efterspørgsel, som ved alle andre produkter på det frie marked.

Når efterspørgslen efter et produkt stiger, og udbuddet ikke kan følge med den øgede efterspørgsel, så vil prisen på produktet stige. Omvendt vil et overskud i udbuddet have den modsatte effekt, da der ikke vil være den fornødne efterspørgsel til at sælge, hvilket vil få sælger til at sænke priserne for et få solgt.

Det er en meget overordnet beskrivelse, da der er mange andre ting der kan have indflydelse på prisen, men udbud og efterspørgsel er meget afgørende.

 

 

 

 

Udbud og især efterspørgsel var den helt store årsag bag de store stigninger i prisen, som Bitcoin gennemgik, og har gennemgået siden sin introduktion. Især det begrænsede udbud af Bitcoins sammenlignet med andre kryptovalutaer presser prisen op, da udbuddet ikke kan følge med efterspørgslen.

Bitcoin blev nemlig hurtigt populært hvilket øgede efterspørgslen betragteligt, med store prisstigninger til følge. Det samme så vi i forbindelse med corona-krisens start i 2020, hvor der opstod en massiv efterspørgsel på Bitcoin, og kryptovalutaer som helhed, i kølvandet på de store økonomiske kriser der opstod, som følge af nedlukningerne af samfundene rundt omkring i verden.

Mange er nemlig begyndt at se Bitcoins, og kryptovaluta, som den sikre valuta som de er. Derfor søger flere og flere hen mod kryptovaluta, når de økonomiske kriser opstår. På den måde fungerer kryptovaluta lidt ligesom guld og sølv, der også ser stigninger i investeringerne, når de almindelige valutamarkeder bliver usikre.

 

 

Bitcoins omdømme er afgørende for efterspørgslen

 

Noget af det der er særligt afgørende ved efterspørgslen, er omdømmet på det produkt der efterspørges. Hvis et produkt har et godt ry og omdømme, er det nærmest naturlov at produktet vil opleve et større salg, end hvis det omvendt havde haft et dårligt omdømme.

En stor del af Bitcoins store vækst i 2021 kan tilskrives den øgede troværdighed, og dermed omdømme, der opstod omkring Bitcoin, da Elon Musk udtalte at Tesla ville godtage Bitcoins som betalingsmiddel på deres elbiler.

Netop troværdigheden er en nøglefaktor i en kryptovalutas omdømme, da hele ideen bag kryptovaluta er, at tilbyde et mere sikkert og stabilt betalingsmiddel.

Og lige præcis det aspekt kan også være afgørende for Bitcoins omdømme i fremtiden, da flere og flere får øjnene op for kryptovaluta. Kan Bitcoins bibeholde sin stærke position på markedet, er der meget der taler for, at Bitcoin vil opleve mere vækst i fremtiden.

Efterspørgslen på Bitcoin og andre kryptovalutaer kan dog komme helt af sig selv. Vi tror nemlig på at kryptovaluta vil vinde meget frem i fremtiden, da kryptovaluta i stigende grad vinder troværdighed, noget der er afgørende for kryptovalutaens omdømme, og dermed også for efterspørgslen.

 

 

 

 

Er Bitcoin en god investering

 

Historisk set har Bitcoin været en fremragende investering, siden den blev introduceret på markedet tilbage i 2008 og 2009. Det er dog især i de seneste par år, at kursen på Bitcoin virkelig er stukket af.

Det store spørgsmål omkring Bitcoin er derfor om den kan bevare momentum, og fortsætte med at stige, eller om vi på sigt vil se Bitcoin kursen flade ud, og måske endda begynde at falde.

En af de afgørende faktorer for Bitcoins fremtid er de mange nye konkurrenter på markedet. Flere andre kryptovalutaer markerer sig i disse år på markedet, og mange eksperter finder mange af de nye kryptovalutaer meget interessante. En kryptovaluta som Litecoin bliver eksempelvis af nogle kaldt fremtidens vinder af kryptovaluta.

Bitcoins position som den største kryptovaluta er derfor under pres i disse år, på trods af at Bitcoins isoleret set klarer sig fremragende. Udbuddet af gode kryptovalutaer er efterhånden rigtig stort, og Bitcoin står derfor måske ikke så stærk på markedet som de gjorde engang. Det gør de dog stadig målt på tallene, hvor Bitcoin stadig er den mest værdifulde kryptovaluta på markedet.

 

 

 

 

Der er dog ingen tvivl om at Bitcoin har en helt særlig plads på kryptovaluta markedet, nemlig at Bitcoin er det de fleste forbinder med kryptovaluta. Derfor vil mange nye investorer og købere af kryptovaluta søge mod Bitcoin, da alle ved at Bitcoin er en sikker kryptovaluta.

Denne særlig plads og fordel vil Bitcoin kunne nyde godt af i mange år endnu, men det er vigtigt at Bitcoin formår at følge med markedet, og følger med de nye teknologier der hele tiden bliver udviklet.

Et andet forhold der kan være med til at sætte skub i kursen på Bitcoin, er hvis flere store handelsplatforme, tjenester og producenter, åbner op for brugen af kryptovaluta som betalingsmiddel. Her afventer mange i spænding eksempelvis Amazon og Teslas beslutning, om hvorvidt de vil benytte sig af Bitcoin som betalingsmiddel.

Bitcoin går altså en rigtig interessant tid i møde, med både spændende udfordringer og store muligheder. Der er derfor ingen tvivl hos os om, at Bitcoin virker meget lovende som en fremtidig investering.

Inden du investere er det dog anbefalet at du laver en grundig analyse af Bitcoin, samt af markedet, så du er så godt klædt på som muligt til dine fremtidige investeringer i Bitcoin.

 

Fordele ved at investere i Bitcoin:

  • Mest værdifulde og populære kryptovaluta på markedet
  • Meget stærkt brand
  • Meget stærk markedsposition
  • Stort potentiale for vækst på markeder for kryptovaluta i fremtiden