Søg efter:

Samsung Electronics aktier

 

Samsung Electronic aktier har været i rigtig godt vækst det seneste årti, og har været en ganske stabil og sikker investering. Samsung Electronics aktier har de seneste ti år haft en vækst næsten 400%. Der har altså været tale om et ganske pænt afkast, for dem der investerede i Samsung Electronics aktier for ti år siden.

Samsung Electronics aktien er en meget spændende aktie at se nærmere på, og gælder det også for dig, så kan du med fordel læse med videre her, hvor du får information om Samsung Electronics aktier, historien om Samsung Electronics, samt på potentialet for investeringer i Samsung Electronics aktier.

En anden spændende aktie i samme branche, som du måske kunne finde interessant, er Apple aktier. Du kan se mere om Apple aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Samsung Electronics

 

Samsung Electronics er et sydkoreansk selskab stiftet i 1938 af sydkoreanske Byung-Chull Lee. Dengang var Samsung dog et helt andet slags selskab, end hvad Samsung Electronics kendes for i dag.

Selskabet blev nemlig stiftet med det formål at handle med og eksportere dagligvarer, herunder fisk og grøntsager, fra Manchuriet og Beijing. Samsung er anset som værende en af de bærende kræfter bag det store økonomisk boom i 50’ernes Sydkorea i kølvandet på Koreakrigen.

Henover de næste tre årtier udviklingen selskabets forretningsområder sig, til også at inkludere tekstiler, forsikringer, og flere andre forretningsområder. I 1960’erne gik Samsung ind på det elektroniske marked, som siden da er blevet deres mærkevare. Her så blandt andet de første Samsung fjernsyn dagens lys.

Siden da er Samsung også gået ind i shipping- og byggebranchen, og det er disse forretningsaktiviteter, sammenlagt med de elektroniske, der har drevet størstedelen af Samsungs vækst.

Op gennem 90’erne og især siden år 2000, har Samsung vokset sig hen til at være en stor og verdensomspændende virksomhed. Det kan også måles på Samsungs indflydelse i hjemlandet Sydkorea, hvor Samsung står for omkring en femtedel af den samlede eksport i landet. Det anslås også at Samsungs omsætning udgjorde næsten 20% af den samlede GDP i landet i 2013.

Der er da heller ingen tvivl om Samsungs position i hjemlandet. En populær vært for en økonomisk podcast, udtalte i en artikel til Washington Post at “det kan siges at Samsungs bestyrelsesformand, er endnu mere magtfuld end Sydkoreas president”. Han omtalte i samme forbindelde Sydkorea som “South Korea, the Republic of Samsung.

Også flere politikere har åbent debatteret Samsungs politiske indflydelse, herunder presidentkandidaten Lee Jung-hee, der i en debat udtalte at “Samsung har regeringen i deres hule hånd”.

 

 

 

 

Er Samsung Electronic aktien en god investering

 

Samsung er en af de førende selskaber på en lang række vigtige markeder, og med tanke på deres stærke position i hjemlandet, er det svært at forestille sig, at Samsung ikke også vil være en del af markedet i mange år frem.

Markederne som Samsung opererer på kan også forventes at vokse i de kommende år, hvor især efterspørgslen efter nye elektroniske produkter vil stige. Dette tror vi på at Samsung Electronics aktiekurs kommer til at nyde godt af, og vi synes derfor at Samsung Electronics aktien er en rigtig spændende investering.

 

 

 

 

Samsung Electronics har historisk set også været villige til at investere i vækst, så tror du på at de får held med nuværende og fremtidige investeringer, så kan Samsung Electronics aktien vise sig at være en rigtig god investering.

Der er også den fordel ved Samsung Electronics aktierne, at der er tale om udbytteaktier, hvilken kun øger vores interesse for denne aktie. Udbytte henviser til den del af et selskabs overskud, der udbetales til selskabets aktionærer.

Inden du beslutter dig for at investere er det dog vigtigt, at du foretager dig din egen analyse af aktien og selskabet Samsung Electronics. Selvom aktien virker lovende på overfladen, er det ikke altid det fulde billede der gives. Derfor bør du læse godt op på markedet, selskabet og aktien inden du investerer.

 

Fordele ved at investere i Samsung Electronics:

  • Meget stærk markedsposition på både det nationale og det globale marked
  • Samsungs kerneområder er på markeder med stort vækstpotentiale i de kommende år
  • Samsung Electronics aktier er udbytte aktier