Søg efter:

Lundbeck aktier

 

Lundbeck aktier hører til på det danske aktiemarked, og befinder sig i branchen for medicinalindustrien. Lundbeck aktier har i de senere år været i et fald. Det spændende er derfor om Lundbeck aktier vil vende skuden, og om Lundbeck aktier igen vil begynde at se en stigende aktiekurs.

Vil du gerne vide mere om Lundbeck og Lundbeck aktier, så læs med videre her på siden, hvor du får information om alt der er værd at vide om Lundbeck aktier, historien om Lundbeck, og hvor vi også ser nærmere på potentialet og fordelene ved at investere Lundbeck aktier. Her får du altså al den nødvendige information du har brug for, for at vide om Lundbeck aktier kunne være en interessant investering for dig.

Den danske medicinal industri er meget spændende, og du kan med fordel se nærmere på markedet. Et andet godt bud på en dansk midicinalaktie er Novo Nordisk. Se mere om Novo Nordisk ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Lundbeck

 

Lundbeck er en dansk medicinalvirksomhed med fokus på forskning, udvikling og produktion af lægemidler, som primært er til behandling af sygdomme i hjernen, herunder depression, migræne, skizofreni, Alzheimers og Parkinsons.

Virksomheden er i dag en verdensomspændende virksomhed, med mere end 5000 ansatte på verdensplan. I 2020 havde virksomheden en omsætning på over 17 milliarder dollars.

 

 

 

 

Historien om Lundbeck

 

Virksomheden blev stiftet helt tilbage i 1915 af Hans Lundbeck, og var dengang et handelsfirma der handlede med forskellige produkter, eksempelvis syntetisk sukker og sølvpapir. I 1924 udvidede Lundbeck sine aktiviteter til også at handle med medicinalprodukter, med ansættelsen af Eduard Goldschmidt.

I slutningen af 80’erne blev medicinalprodukter virksomhedens fokusområde, og i 90’erne oplevede Lundbeck en stor vækst, da de lancerede et middel mod depression, Cipramil, der blev en kæmpe succes på ikke bare det danske marked, men også på det amerikanske marked. Den store vækst førte til at virksomheden i 1999 blev børsnoteret på Københavns Fondsbørs.

I 2011 kom Lundbeck under heftig kritik i forbindelse med, at et af deres produkter i USA blev anvendt ved henrettelser. Selv om Lundbeck tog kraftig afstand fra brugen, så blev de kritiseret for ikke at gøre nok for at stoppe brugen, blandt andet af Amnesty International.

Siden da har Lundbeck introduceret flere andre gode produkter, der førte til massiv vækst i årene 2015-2018. Det kunne også læses på aktiekursen der steg massivt i samme periode, men aktiekursen har siden 2018 været i fald. I dag ligger aktiekursen kun i et niveau lige over det aktiekursen lå i, umiddelbart inden den store vækst startede i 2015.

 

 

 

 

Er Lundbeck aktier en god investering

 

Selv om Lundbeck aktien er faldet i de senere år, så har vi stadig tiltro til at aktien på sigt vil forbedre sig. Lundbeck indtager nemlig en meget stærk markedsposition i både Danmark, men har også vundet indtog på det store amerikanske marked.

Kigger vi nærmere på Lundbecks produktsortiment, så er det også nemt at få øje på mange gode produkter. Det giver tro på at Lundbeck som minimum går en stabil fremtid i møde, og spændende er det derfor om aktiekursen formår at rejse sig ovenpå et par sløje år.

Vi er optimistiske på aktiekursens vegne, og tror på at aktien i de kommende år vil rette sig op igen. Inden du investerer bør du dog selv sætte dig grundigt ind i aktien, virksomheden og markedet, for at sikre dig bedst muligt at du laver de helt rigtige investeringer.

 

Fordele ved at investere i Lundbeck aktier:

  • Stærk markedsposition i både Danmark og USA
  • Virksomhedens kernemarkeder er meget stabile
  • Vi ser et stort potentiale for vækst i de kommende år