Søg efter:

Amazon aktier

 

Amazon aktier har været inde i en rigtig god udvikling det seneste årti, hvor Amazon aktier er steget med over 1000%. Det har tiltrukket mange investorer, der allerede nu har tjent gode penge på Amazon aktier. Det store spørgsmål er nu om Amazon aktier vil forsætte med at stige, og om der stadig er gode investeringer at lave i Amazon aktier.

Overvejer du at investere i Amazon aktier, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor vi ser nærmere på Amazon aktier, historien om Amazon, samt på potentialet for at investere i Amazon aktier i fremtiden.

Amerikanske Amazon er ikke mindst kendt for deres store online markedsplads. Synes du at det kinesiske marked er mere interessant end det amerikanske, så kan du med fordel se nærmere på den kinesiske version af Amazon, Alibaba. Du kan se mere om Alibaba ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Amazon aktier

 

Amazon er en amerikansk virksomhed med fokus på internethandel, hvor de er blandt de største på markedet i hele verden. De er samtidig blandt de “Big Five”, der er de fem største virksomheder inden for information og teknologi, der i tillæg til Amazon inkluderer Google, Apple, Meta (Facebook) og Microsoft.

Mange har omtalt Amazon som værende en af de mest indflydelsesrige økonomiske og kulturelle institutioner i verden. Andre kalder Amazon for verdens mest værdifulde brand.

Udover Amazons fokusområde på internethandel, så har Amazon og aktiviteter, hvor de blandt andet driver streamingtjenesterne Amazon Prime, Amazon Music og Twitch, i tillæg til en lang række andre aktiviteter.

 

 

 

 

Historien om Amazon

 

Amazon blev stiftet i 1995 af Jeff Bezos, og var originalt en internet-boghandel. Amazon blev børsnoteret i 1997. Siden sin stiftelse og børsnotering er der sket meget for Amazon, der har vokset sig til at være en af de største virksomheder i verden.

Internethandlen blev allerede i de første par udvidet til også at inkluderer andet end boghandel, og allerede i slut 90’erne kunne man handle en lang række forskellige produkter hos Amazon. Sortiment inkluderede blandt andet videospil, elektroniske forbrugsvarer, software, spil, legetøj og meget mere.

I nyere tid er Kuiper-projektet et af de mere spændende projekter som Amazon har gang i. Kuiper-projektet er et satellit program der skal sikre internetforbindelse til mennesker i hele verden. Projektet virker meget lovende, og Amazon er en “first-mover” på markedet sammen med få andre, herunder ikke mindst Starlink programmet under SpaceX.

 

 

 

 

Er Amazon en god investering

 

Amazon har været en suveræn investering for investorer der havde Amazon aktier for 10 år siden. Siden slutningen af 2009 hvor aktiekursen var under 100 dollars, er aktiekursen steget til over vanvittige 3000 dollars.

Det store spørgsmål er så nu om det er for sent at hoppe med på vognen og købe Amazon aktier. Vi synes der er flere gode tegn på at Amazon vil fortsætte sin vækst i de kommende år.

For det første kan vi kigge på den økonomiske krise der er opstået som følge af corona-krisen. Her må det forventes at Amazon vil være ramt på omsætningen, da færre mennesker vil handle når pengene bliver færre. På trods af dette har deres aktiekurs ikke slingret, men haft en stabil og støt vækst.

 

 

 

 

Et andet vigtigt parameter at se på er den markedsposition som Amazon indtager. På det vestlige marked er Amazons internethandel urørlig. Deres kæmpe brand og store rækkevidde, har gjort Amazon til en foretrukken internet handelsplatform for mennesker overalt i verden.

Sammenholder vi den stærke markedsposition med forventningen om, at alle verdens samfund inden for de kommende år vil åbne meget mere op, så der kommer gang i økonomierne igen, er det svært ikke at forestille sig, at Amazon vil vækste yderligere.

I tillæg til ovenstående så vil der også være flere og flere mennesker på jorden, som alle vil bidrage til en øget handel på verdensplan, hvilket også vil kunne mærkes positivt i Amazons regnskaber.

Derfor mener vi at Amazon aktien ser meget spændende ud, og det er helt klar en aktie du bør holde godt øje med i den kommende tid.

 

Fordele ved at investere i Amazon aktier:

  • En af de største virksomheder i verden
  • Det måske mest værdifulde brand i verden
  • Ekstrem stærk markedsposition
  • Har været i voldsom vækst de sidste 10 år
  • Stort vækstpotentiale i de kommende år