Søg efter:

Svenske aktier

 

Svenske aktier kan godt minde meget om de danske aktier, da svenske aktier, ligesom de danske, ofte er meget stabile og sikre aktier. Som dansk investor kan der derfor være god grund, til at se nærmere på de svenske aktier-

Leder du efter information om svenske aktier, så læs med her på siden, hvor du finder information om svenske aktier og det svenske aktiemarked, og hvor vi også ser nærmere på potentialet og fordelene ved at investere i svenske aktier og aktiemarked.

 

 

Kort om svenske aktier

 

Der er flere eksperter der peger på det svenske marked som et interessant marked at investere i. Det svenske marked minder på mange områder faktisk om det danske, hvilket vil sige, at det svenske marked har en høj grad af troværdighed.

Det svenske marked er, ligesom det danske, nemlig en generelt stærk økonomi, der har et stærkt sikkerhedsnet. Risikoen ved at investere på det svenske marked er derfor ofte mindre, end risikoen for at investere på mange andre aktiemarkeder rundt omkring i verden.

Blandt nogle af de største svenske selskaber finder vi bilproducenten Volvo, samt de to store telekommunikationsselskaber Ericsson og Telia. Det er også disse tre selskaber vi vil se nærmere på i det følgende, hvor vi ser nærmere på aktiekurserne, for at se på mulighederne for at investere.

Leder du efter nye aktier at investere i, så kan du derfor med fordel læse med her, hvor vi kigger nærmere på nogle af de bedste svenske aktieselskaber i Volvo, Ericsson og Telia. Vil du i stedet gerne se mere om danske aktier, så kan du se mere om danske aktier ved at trykke her.

 

 

 

 

Volvo

 

Volvo er et meget anerkendt bilmærke der er garant for stor kvalitet, og som i årevis har været en af de største bilproducenter i Europa. En af de ting som biler af mærket Volvo er særligt kendt for, er deres store grad af sikkerhed.

I de senere år er Volvo også gået ind på markedet for elbiler, hvor de går efter at markere sig som en af de førende på markedet for elbiler i Europa i fremtiden. Her satser de på at blive store konkurrenter til andre store producenter af elbiler, herunder amerikanske Tesla.

Kigger vi på den historiske aktiekurs hos Volvo kan vi se en stabil med lille stigning, der dog i de senere år er steget endnu mere. Volvo har klaret sig rigtig fint gennem corona-krisen, da aktiekursen i dag er 25% højere, sammenlignet med aktiekursen kort inden corona-krisen lukkede de europæiske markeder ned.

Vi tror derfor på at Volvo godt kan have potentiale til at gå en god fremtid i møde, da de har vist sig i stand til at komme ud af corona-krisen i en stærkere position. Dertil har de i forvejen et meget kendt og anerkendt brand. Der kan derfor være god ide i at holde øje med Volvo aktien i den kommende tid.

Hvis du investerer i Volvo er de aktier du investerer i såkaldte udbytteaktier. Det vil sige at du er berettiget til et udbytte af Volvos overskud.

 

 

 

 

Ericsson

 

Ericsson er et selskab der tilbyder ydelser, services og produkter inden for telekommunikation. Målt på markedsandele er Ericsson det største svenske selskab inden for telekommunikation. De sidder således på over en tredjedel af det svenske marked.

I de senere år har Ericsson investeret massive ressourcer i udviklingen af 5G teknologi, noget der har gjort dem til en af de førende på området. 5G teknologi vinder meget frem i disse år, og er uden tvivl fremtidens internetforbindelse.

Historisk er aktien meget stabil, men med tanke på de store investeringer og stærke markedsposition inden for 5G, og at 5G er fremtidens internet, så tror vi på at Ericsson kan gå en rigtig god fremtid i møde. Aktien er derfor helt klart værd at holde øje med.

Det er i øvrigt værd at bemærke at Ericsson aktier er udbytteaktier, så du vil derfor få del i Ericssons overskud som aktionær. Endnu en god grund til at Ericsson aktier er værd at holde øje med.

 

 

 

 

Telia

 

Telia er en anden svensk kæmpe inden for telekommunikation. Deres hovedmarkeder er de skandinaviske, hvor de tilbyder løsninger inden for fastnet- og mobiltelefoni.

Blandt hovedaktionærerne i Telia finder vi både den svenske og den finske stat, hvor de to lande tilsammen ejer 51% af aktierne. Blandt andre store investorer i Telia finder vi Swedbank og Fjerde AP-fonden.

I de senere år er Telia aktien faldet en del, hvor den siden 2015 har mistet rundt regnet 30% af dens værdi. Med tanke på den stærke ejerkreds, som blandt andet inkluderer både den svenske og den finske stat, så er der et stærkt bagland med nærmest uendelige ressourcer og kapital.

Derfor kan det være en god idé at holde øje med Telia aktien i den kommende tid. Investerer du i Telia aktien vil du opnå udbytte af Telias overskud, da Telia aktien er en udbytteaktie.

 

 

 

 

Er svenske aktier en god investering

 

Det svenske marked kan med de rette investeringer være et rigtig godt marked at investere på. Den svenske økonomi er generelt en stærk økonomi, og det samme kan siges om de svenske selskaber.

Leder du efter nye investeringer så kan du med fordel se nærmere på det svenske aktiemarked, da du finder spændende og interessante aktier, herunder de tre vi har kigget nærmere på ovenfor i Volvo, Ericsson og Telia.

 

Fordele ved at investere i svenske aktier:

  • Den svenske økonomi er generelt en rigtig stærk økonomi
  • Stor grad af sikkerhed ved investeringer på svenske aktier
  • Har klaret sig godt gennem corona-krisen
  • Stort vækstpotentiale i de kommende år