Søg efter:

Novo Nordisk aktier

 

Novo Nordisk aktier er en meget populær dansk aktie, hvilket ikke mindst skyldes den rivende udvikling, som Novo Nordisk aktier har gennemgået henover de sidste ti år. Det tiltrækker mange investorer, der ser på Novo Nordisk aktier som værende en meget spændende aktie.

Er du på udkig efter information om Novo Nordisk aktier, så læs med videre her på siden, hvor du får en masse viden om Novo Nordisk aktier, historien om Novo Nordisk, og hvor vi ser på mulighederne og potentialet for at investere i Novo Nordisk aktier i fremtiden.

Du kan med fordel se nærmere på og sammenligne Novo Nordisk, med en anden dansk aktie i samme branche. Du kan se mere om Novozymes aktier ved at trykke her.

 

 

 

 

Novo Nordisks historie

 

Novo Nordisk er en global videnskabelig lægemiddelvirksomhed, grundlagt i 1923, hvis virke består i at bekæmpe diabetes samt andre alvorlige sygdomme. I skrivende stund har Novo Nordisk 80 kontorer rundt om i verden og 45.000 ansatte, og deres produkter markedsføres i mere end 160 lande.

Novo Nordisk blev stiftet af August Krog, der efter sit besøg i USA, fik tilladelse til at producere insulin i Skandinavien, som var startskuddet til den forskning og behandling inden for insulin til diabetikere, som vi ser på området i dag. Novo nordisk står for 50% af verdens insulin forsyning, og omtrent 50 millioner mennesker benytter sig af deres produkter.

I 1989 blev Novo Nordisk position styrket. Det nordiske insulinlaboratorium, Nordisk Gentofte, blev fusioneret med Novo Nordisk, der dengang hed Novo Industri A/S. Dette resulterede i Novo Nordisk A/S, som vi kender det i dag – og som er verdens største insulinproducent.

 

 

 

 

Er det en god ide at investere i Novo Nordisk aktier?

 

Novo Nordisk er en udbytteaktie, hvilket betyder, at virksomhedens udbytte (der er en del af overskuddet), bliver udbetalt til aktionærerne.

Udover at være førende inden for insulin, har Novo Nordisk for nyligt lanceret et nyt vægttabsmiddel, der har vist sig at have gavnlig effekt på overvægtige patienter. Dette kan vise sig at være et revolutionerende middel mod vægttab, der kan være med til at øge indtægtskilden og deraf væksten yderligere hos Novo Nordisk.

 

 

 

 

Globalt set har 1 ud af 11 personer diabetes, og tallet forventes at stige til 1 ud af 9 i 2045. Diabetes regnes derfor stadig som at være et stigende problem i verdensbefolkningen. Det samme kan siges i forhold til fedme, hvor deres nye vægttabsmedicin kan vise sig at have et rigtig stort potentiale i bekæmpelsen mod overvægt. Hvis du tror på, at Novo Nordisk vedvarer deres stigende vækst, kan din investering vise sig at blive rigtig god – og måske endda din bedste investering.

Uanset hvad bliver det ihvertfald spændende at følge aktiekursen på Novo Nordisk fremadrettet, og vi ser den som værende en rigtig spændende at følge de kommende år. Det skyldes ikke mindst de spændende projekter som Novo Nordisk har gang i, især det revolutionerende vægttabsmiddel.

Dnt stærke markedsposition som Novo Nordisk indtager, sammenlagt med den lyse fremtid, gør at mange investorer og eksperter, inklusiv undertegnede, ser Novo Nordisk aktien som en aktie med et rigtig stort investeringspotentiale.

 

 

 

 

Du bør dog undersøge aktien og markedet grundigt inden du investerer, for at sikre dig bedst muligt at du får foretaget de helt rigtige investeringer.

 

Fordele ved at investere i Novo Nordisk:

  • Meget stærk markedsposition
  • Revolutionerende nye produkter vil snart gå i handel
  • Meget stort investeringspotentiale