Søg efter:

Cykliske aktier

 

Cykliske aktier kan være rigtig gode aktier at investere i på den korte bane, men samtidig også på den lange bane. Cykliske aktier er kendetegnet ved at være ustabile, så det kræver lidt forhåndsviden, før vi anbefaler at du investere i cykliske aktier.

Vil du gerne vide mere om de cykliske aktier, så læs med videre her på siden, hvor du finder information om alt der er værd at vide om cykliske aktier, samt nogle udvalgte cykliske aktier du med fordel kan kigge nærmere på.

 

 

Kort om cykliske aktier

 

Cykliske aktier kendes også som volatile aktier. Volatile, eller cykliske aktier, er kendetegnet ved at de svinger meget i aktiekursen. Sagt med andre ord vil værdien af cykliske aktier ofte skiftevis falde og stige i værdi. Cykliske aktier er en modsætning til de defensive aktier.

Det er da også denne svingende cyklus af fald og stigninger i aktiekursen, som de cykliske aktier tager deres navn fra. Det samme kan siges om navnet volatil, der er defineret ved at være noget flyvende eller flygtigt. Man kan altså sige at cykliske aktier følger en flyvende og flygtigt aktiekurs, der konstante fald og stigninger i aktiekursen.

Der er flere grunde til at aktier er cykliske og volatile, der blandt andet hænger sammen med at aktiernes brancher kan være meget svingende og usikre, og at der derfor skiftevis vil være mange dårlige og bedre perioder. Disse perioder vil kunne måles i aktiekursen.

Cykliske aktier findes ofte inden for brancher der hører til i brancher, hvor produkterne ikke er nødvendige produkter. I dårlige tider, og især under økonomiske kriser, vil disse brancher være hårdt ramt, da forbrugerne ikke køber i samme omfang som tidligere. Dette vil også vise sig i svingende og volatile aktiekurser.

 

 

 

 

Hvorfor der kan være gode fordele i at investere i cykliske aktier

 

Cykliske aktier kan være en rigtig god investering på både den korte og den lange bane. Da cykliske aktier svinger meget, vil der være større mulighed for at købe aktierne til en lav kurs, og derefter afvente det uundgåelige opsving.

Det er dog vigtigt at bemærke at der ikke findes uundgåelige opsving. Dog kan du med den rette research og forberedelse sikre dig bedst muligt, og derved få store gevinster på dine aktier, så snart aktiekursen igen begynder at stige.

Af ovenstående årsag er cykliske og volatile aktier særligt handlet som investeringer på den korte bane, da der som sagt er mulighed for store gevinster på de cykliske aktier på kort tid, hvis man handler dem på det rette tidspunkt.

Nedenfor har vi samlet en række historisk cykliske aktier du med fordel kan kigge nærmere på. Det er dog vigtigt at understrege at vi ikke anbefaler handel med nogle af aktierne, da aktiehandel med volatile aktier kræver grundig research. De foreslåede aktier kan dog med fordel undersøges nærmere.

 

 

 

 

Oversigt over cykliske aktier på C25

 

De første cykliske aktier vi kigger nærmere på, er nogle af de cykliske aktier der kan handles på det danske C25 indeks. C25 indekset er en betegnelse for de 25 mest omsættende aktier på den danske børs. I det følgende kan du se nærmere om tre cykliske aktier på C25 indekset.

 

 

Danske Bank aktier

 

En af de brancher hvor der i perioder opleves stor volatilitet er i bankbranchen, hvor det især under og omkring økonomisk kriser og bobler, svinger meget i de enkelte bankers aktiekurser. Derfor kan Danske Bank aktier, som er en af Danmarks største banker, være interessant og spændende at kigge nærmere på.

Se mere om Danske Bank aktier ved at klikke her.

 

 

DSV

 

Transport- og logistikbranchen kan også være meget volatil og cyklisk, da branchen er afhængig af en stabil verdensøkonomi. Derudover så vi også hvor sårbar branchen potentielt er, så vi i marts 2021 da Suez kanalen blev blokeret af et stort containerskib, der forsinkede levering af gods i hele verden i ugevis.

Se mere om DSV aktier ved at klikke her.

 

 

Pandora

 

Pandora A/S er et dansk smykkefirma, der i de senere år har set deres aktiekurs stige med over 200%. Pandora aktien er meget volatil, og befinder sig lige nu på et meget højt historisk niveau i forhold til aktiekursen. Spændende bliver det derfor at se, om Pandora kan fortsætte den gode udvikling, eller om kursen så småt vil begynde at falde i den kommende tid.

Se mere om Pandora aktier ved at klikke her.

 

 

Oversigt over andre kendte cykliske aktier

 

De næste cykliske aktier vi kigger nærmere på, er nogle af de cykliske aktier der er mest kendte. I det følgende kigger vi nærmere på aktierne hos Samsung, Apple og BMW.

 

 

Samsung

 

Samsung er et stort internationalt selskab, der mest er kendt for deres produktion af mobiler og tv. Når samfundsøkonomierne rundt omkring i verden er inde i dårlige perioder, vil det ofte kunne måles på et mindre forbrug og indkøb af mobiler og tv. Derfor kan Samsung aktien være meget cyklisk, da aktiekursen følger de økonomiske tendenser i samfundsøkonomierne.

Se mere om Samsung aktier ved at klikke her.

 

 

Apple

 

Apple er et andet stort internationalt selskab, der ligesom Samsung også sælger mobiler og andre former for teknologi. Derfor vil Apple også rammes på aktiekursen, når samfundsøkonomierne halter, og forbruget falder.

Se mere om Apple aktier ved at klikke her.

 

 

BMW

 

BMW er et mere luksuriøst og kendt bilmærke, og vil derfor også mærke det negativt på aktiekursen, når pengene bliver mindre i samfundene, og bilkøberne vælger andre alternative løsninger når det kommer til bilkøb.

Se mere om BMW aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Er der god værdi i cykliske aktier

 

Som ved alle slags aktier kan der både være god og dårlig værdi ved cykliske aktier. Den store volatilitet i de cykliske aktier gør dog, at det er muligt at handle de cykliske aktier med stor gevinst på både den korte og den lange bane.

Det afgørende for succes med cykliske aktier er forståelsen af og indsigten i, de markeder som aktien optræder på. Har man god viden om et marked, og kan man forudse at markedet vil udvikle sig godt i de kommende år, så kan det være en stor fordel at handle de cykliske aktier mens de har en lav aktiekurs.

Inden du køber cykliske aktier bør du dog sætte dig grundigt ind i aktien, da det er vigtigt at være på forkant med, hvilke faktorer der er på spil i forhold til den store volatilitet.

 

Fordele ved at investere i cykliske aktier:

  • Mulighed for gode investeringer på både den korte og den lange bane
  • Cykliske aktier findes på de fleste markeder