Søg efter:

Novozymes aktier

 

Novozymes aktier er en af de mest populære danske aktier, og samtidig en af de største. Det skyldes ikke mindst at Novozymes aktier, har været i stor og stabil vækst i de seneste to årtier. I perioden er Novozymes aktier steget med over 1000%.

Vil du gerne vide mere om Novozymes aktier, så kan du læse med videre her på siden, hvor du får en masse information om Novozymes aktier, historien om Novozymes, og hvor vi også ser nærmere på potentialet for at lave en god investeringer i Novozymes aktier i fremtiden.

Novozymes aktier befinder sig inden for medicinalindustrien, hvor også danske Novo Nordisk befinder sig. Du kan se mere om Novo Nordisk aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Hvem er Novozymes?

 

Novozymes A/S er verdensførende inden for industrielle enzymer, og er en stor dansk bioteknologisk virksomhed, der både forsker samt udvikler bio-industrielle produkter og ydelser, såsom enzymer og mikroorganismer. Novozymes opererer i hele verden, herunder i Kina, Indien, Brasilien, Argentina, USA og Canada.

Novozymes er inddelt i 3 overordnet områder: enzymer til industriel anvendelse, mikroorganismer og biofarmaceutiske ingredienser.

Enzymer til industriel anvendelse står for ca. 94% af Novozymes’ omsætning, og indebærer bl.a. vaskemiddelenzymer, tekniske enzymer (ex. enzymer til læder- og papirindustrien), fødevareenzymer (til ex. bageri-, vin og alkohol industrierne) og foderenzymer (dyrefoder).

Derudover har Novozymes løsninger til bl.a. rensning af spildevand, som er baseret på naturligt forekommende mikroorganismer. Novozymes tilbyder indenfor det biofarmaceutiske bl.a. mikrobiel gæring og oprensning af biologiske forbindelser til medicinal- og biotekvirksomheder.

 

 

 

 

Novozymes’ historie

 

Novo Terapeutisk Laboratorium blev stiftet af Harald og Thorvald Pedersen, og daterer helt tilbage til 1925, hvor det dengang hed Novo Terapeutisk Laboratorium. Det er senere hen blevet opdelt i 3 forskellige selskaber: Novo Nordisk A/S, Novozymes A/S og Novo A/S.

I 1935, fik Novozymes designet et laboratorium af Arne Jacobsen, grundet deres vækst. I 1939 skulle forretningen igen udvides, da der skulle være plads til produktion af enzymet gennem bugspytkirtlen.

 

 

 

 

I 1941, lanceres det første enzym, Trypsin, der bruges i læderindustrien, og som er et enzym der bliver udvundet af dyrs bugspytkirtler. Fra år 2001, udvider Novozymes deres forretningsstrategi til at indeholde andre aktiviteter udover enzymer.

Efter år 2000 opkøber Novozymes flere biotekselskaber, blandt andre Sybron i USA og Delta i England. Deres opkøb sikrer dem mere vækst, og i dag står Novozymes stadig stærkt på markedet i rivende vækst. Novozymes har i dag en omsætning på mere end 14 milliarder og 6100 ansatte. I 2010 havde Novozymes en omsætning på 9.724 mio. kr.

 

 

Er køb af Novozymes aktier det rigtige valg?

 

Novozymes aktie børsnotering startede i år 2000, og siden da er det kun gået fremad med stigende vækst og overskud de sidste år. Et rigtig godt råd, er, at købe aktier, der er i stigningsfasen. Endnu en fordel ved køb af Novozymes aktie, er, at det er en udbytteaktie, som betyder, at virksomhedens udbytte – der er en del af virksomhedens overskud – bliver udbetalt til aktionærerne.

 

 

 

 

Om Novozymes aktien vil være en god investering i fremtiden vil tiden vise, men det er en aktie der har været i en stabil vækst de sidste to årtier. Tror du på at Novozymes aktien fortsætter den gode kurs, så kan der være gode gevinster at hente på Novozymes aktien.

 

Fordele ved at investere i Novozymes:

  • Stærkt markedsposition
  • Er i rivende vækst
  • Novozymes aktier er udbytteaktier