Søg efter:

Bank of America aktier

 

Bank of America aktier har været i stor vækst de sidste mange år. Det kommer efter at Bank of America aktier var i stort fald, i kølvandet på den store økonomiske krise i 2008 og 2009. Siden da er Bank of America aktier kommet rigtig godt efter det, og er i dag er Bank of America aktier tilbage i nogenlunde samme niveau, som Bank of America aktier lå på inden finanskrisen i 2008 og 2009.

Vil du vide mere om Bank of America aktier? Så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor vi gennemgår Bank of America aktier, virksomhedens historie, samt potentialet for investeringer i Bank of America aktier i fremtiden.

Synes du at aktiemarkedet for banker og finansielle institutioner er et spændende marked, så kan du med fordel se nærmere på Klarna aktier IPO. Klarna aktier er endnu ikke børsnoteret, men de fleste eksperter og investorer forventer det vil ske i løbet af 2022. De fleste eksperter og investorer har store forventninger til Klarna aktier IPO og Klarna aktier. Se mere om Klarna aktier IPO ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Bank of America

 

Bank of America er et amerikansk investeringsselskab og finansielt institut lokaliseret i Charlotte, North Carolina. Banken er en del af det der kendes som ‘The Big Four’, der henviser til de fire banker der mere eller mindre dominerer det amerikanske marked.

Bank of America kan spore sin historie tilbage til 1904, hvor den italienske bankmand Amadeo Peitro Giannini grundlagde Bank of Italy. Bank of Italy tilbød lån til italienske immigranter, der ellers var forhindret i at optage banklån, grunden den daværende diskrimination mod italienske immigranter.

Banken har gennem historien gennemgået mange forskellige navneskift, ejere, opkøb mv. I dag kendes banken som allerede nævnt flere gange under navnet Bank of America, og har i dag vokset frem til at være en af de største banker og finansielle institutioner i verden.

Under finanskrisen i 2008 og 2009 kom Bank of America dog i gevaldige problemer, da de blev udpeget som en af synderne bag det økonomiske kollaps. Det kostede dem en regning på hele 16 milliarder dollars, en regning der skød aktiekursen i sænk.

Aktiekursen har dog siden rettet sig op igen, og ligger igen på det niveau, som aktiekursen befandt sig på, i tiden inden finanskrisen brød ud i 2008 og 2009.

 

 

 

 

Er Bank of America en god investering

 

Generelt set er banker en meget stabil og sikker investering. Selv når det ser allerværst ud, så rejser de sig alligevel igen. Hvem husker ikke også betegnelsen ‘Too big to fail’ om bankerne under finanskrisen.

Too big to fail kan oversættes på dansk til ‘for stor til at gå konkurs’. Det gik ud på at mange mente at et kollaps af bankerne, ville føre til et totalt kollaps af hele vores samfund. Derfor blev der holdt en hånd under bankerne af staten, der hjalp dem sikkert ud på den anden side af finanskrisen.

 

 

 

 

Derudover befinder vi os i en finansiel krise grundet corona-krisen. Finansielle kriser har ofte den konsekvens, at staterne rundt omkring i verden vil kickstarte forbruget for lånte penge. En proces som bankerne tjener stort på.

Det må derfor forventes at banker og finansielle institutioner går en lys fremtid i møde, og det kan derfor være en god ide at holde øje med Bank of America aktien.

 

Fordele ved at investere i Bank of America aktier:

  • Stort vækstpotentiale for banker og finansielle institutioner i de kommende år
  • Meget stærk global markedsposition
  • En del af “The Big Four” der dominerer det amerikanske marked