Søg efter:

Norske aktier

 

De norske aktier kan være gode aktier at investere i for danske investorer, da de norske aktier minder meget om de danske. De norske aktier er ligesom de danske, også generelt meget sikre og stabile aktier. Derfor er der god grund til at se nærmere på de norske aktier, og på mulighederne for at investere i norske aktier i de kommende måneder og år.

Ønsker du mere viden om norske aktier og det norske aktiemarked, så finder du her på siden en masse brugbar information om norske aktier og det norske aktiemarked, hvor vi også har set nærmere på potentialet og fordelene ved at investere i norske aktier.

Vil du hellere se mere om nogle af de bedste danske aktier, så kan du se mere om danske aktier ved at klikke her.

 

 

Kort om norske aktier

 

Da den norske økonomi og det norske aktiemarked på mange måder ligner de danske, så er der mange danske investorer der også ser det norske aktiemarked som et godt marked at investere på. Den norske økonomi er ligesom den danske en rigtig stærk økonomi, hvilket afspejler sig i de bæredygtige selskaber der findes på de to landes aktiemarkeder.

Blandt nogle af de mere interessante norske aktier og selskaber findes Mowi der opdrætter laks, Orkla der sælger en lang række mærkevarer, samt Equinor der er et fusioneret selskab af de to olie- og energiselskaber Hydro og Statoil.

I det følgende ser vi nærmere på disse tre selskaber og deres aktier, for at se på mulighederne for at investere. Er du derfor interesseret i at vide mere om det norske aktiemarked, og nogle af de bedste norske aktier, så læs med videre her.

 

 

Mowi aktier

 

Mowi er et kæmpe norsk fødevaregigant inden for fiskeindustrien. Det primære fokusområde for Mowi er opdræt og salg af laks, et marked hvor de globalt set sidder på omkring 25-30%. Det gør Mowi til den største opdrætter af laks på det globale marked.

Mowis aktiekurs har de senere år været støt stigende, og har set en stigning på omkring 60% siden 2015. Mowi blev som mange andre hårdt ramt af corona-krisen, men har siden rejst sig, og aktiekursen er nu tilbage i samme niveau som den var på, i tiden før corona-krisen.

 

 

 

 

Orkla aktier

 

Orklas kerneområder kan opdeles i tre områder, navnlig mærkevarer, kemi og finansielle investeringer. Blandt deres mere kendte mærker og brands findes Beauvais, Kims, Glyngøre, risifrutti, Bakkedal og Odense Marcipan.

Orkla er en af de største virksomheder i norden, og omsætter årligt for over 40 milliarder norske kr. Orkla aktien har været meget stabil henover det seneste årti, så der er tale om en meget sikker aktie. Dertil er Orkla aktien en udbytteaktie, og da Orkla ofte leverer store overskud, så er der et fint udbytte at hente på denne aktie.

 

 

 

 

Equinor aktier

 

Equinor er verdens største off-shore olie- og energiproducent. I de senere år har Equinor i stigende grad begyndt omstillingen til den grønne energi, hvilket helt sikkert vil give Equinor godt muligheder på fremtiden energimarked.

Aktiekursen for Equinor har været relativt svingende henover de sidste 10-15 år, men har de seneste 2-3 år været i vækst. Om det betyder at der venter en nedgang forude, eller om Equinor aktien formår at holde momentum bliver spændende at følge.

Fremtiden ser dog lys ud for Equinor, når man tager den stærke markedsposition, og paratheden til at omstille sig til en grøn fremtid med i betragtningen. Equinor ligner derfor en spændende aktie, der godt kunne gå hen og give gode gevinster på sigt.

 

 

 

 

Er norske aktier en god investering

 

Vi har store forventer til det norske aktiemarked, som har klaret sig forholdsvist fint gennem corona-krisen indtil videre, og som må forventes at vækste, så snart at samfundene rundt om i verden vil begynde at åbne sig op igen. Vi synes derfor det norske aktiemarked virker meget lovende.

Derfor kan der være rigtig god grund til at holde øje med det norske aktiemarked i de kommende måneder og år, da der potentielt kan ligge nogle rigtig gode investeringer. Leder du derfor efter nye investeringer, så er det norske aktiemarked et godt bud på dit næste marked at investere i.

Inden du investere bør du dog sætte dig grundigt ind i det norske aktiemarked, så du på den måde sikrer dig, at du finder frem til de bedste norske aktier og investeringer. Hvis du til gengæld sørger for at lave dit hjemmearbejde ordentligt, så kan der hurtigt vise sig at være en masse gode investeringer på det norske aktiemarked.

 

Fordele ved at investere i norske aktier:

  • Den norske økonomi er generelt en stærk økonomi
  • Stærke markedspositioner på markeder med stort vækstpotentiale
  • Stort vækstpotentiale i fremtiden