Søg efter:

Køb aktier

 

I det følgende får du en guide til køb af aktier, herunder råd og vejledning til de bedste aktie platforme, de bedste aktier at starte ud med, og hvad du bør være opmærksom på inden du begynder at investere i aktier.

Er du derfor en ny investor så kan du med fordel læse med her på siden, hvor du uden tvivl kan få en bedre indsigt i det at investere i aktier, og hvor vi hjælper dig godt i gang med dit investor eventyr.

 

 

Den bedste aktie platform – sådan køber du aktier

 

Det første du bør tage stilling til er på hvilken aktie platform du vil investere i aktier på. Der findes utroligt mange forskellige aktie platforme, men de vil ikke alle sammen opfylde dine behov og ønsker, og der vil dertil være stor forskel på kvaliteten af de enkelte aktie platforme.

For at gøre det lettere at finde frem til din næste aktie platform, så har vi udvalgt vores to bud på to gode aktie platforme, som du med fordel selv kan undersøge nærmere. Vi gennemgår dem ganske kort nedenfor.

 

 

eToro aktie platform

 

Med eToro får du hele pakken og derfor mener vi også, at eToro tilbyder den bedste aktie platform på markedet. Du får kurtage til 0 kr. ved aktiehandel, hvilket er en kæmpe fordel, og derudover får du også fordele som et stort socialt netværk, hvor investorer kan dele tips og råd med hinanden, en brugervenlig aktie platform for både nye og erfarne investorer, samt et kæmpe udvalg af både danske og udenlandske aktier.

 

 

SaxoInvestor

 

Ønsker du et større fokus på dig som dansk investor, så bør du overveje SaxoInvestor, som er en dansk aktie platform, og hvor du blandt andet får dansk kundeservice. Dertil har SaxoInvestor et særligt fokus på nye investorer, et stort udvalg af danske aktier, samt muligheden for at oprette en aktiesparekonto. Der er også den smarte fordel, at SaxoInvestor automatisk indsender opgørelse over dit afkast til SKAT.

Se mere om de bedste aktie platforme her.

 

 

Aktiestrategier

 

Inden du laver dine første investeringer kan det være en fordel at kende til nogle aktiestrategier. Du kan nemlig bruges disse aktiestrategier til at finde frem til de aktier, som du mener er de bedste af investere i. Vi ser kort på nogle udvalgte aktiestrategier nedenfor.

 

 

Cykliske aktier vs. defensive aktier

 

Du kan blandt andet overveje om du vil investere efter en strategi, hvor du gerne vil have et højere potentielt afkast på den korte bane. Her vil de cykliske aktier mange gange være at foretrække, da de svinger meget i kursen. Derfor vil man kunne investere på den korte bane på de rette tidspunkter, og fange kursen inden den begynder at stige. Det kræver dog godt indsigt i markederne, for at kunne forudsige markeder på den korte bane.

Du kan også vælge den mere sikre løsning og investere i defensive aktier. Defensive aktier henviser til den type af aktier, der ikke svinger meget, og som ikke vil påvirkes i speciel grad af eksempelvis økonomiske kriser. Defensive aktier er kendetegnet ved at være meget stabile over tid, men vil ofte, sammenlignet med de cykliske aktier, ikke give et så stort afkast. Til gengæld opnår du en større sikkerhed for et positivt afkast på dine investeringer.

 

 

Køb aktier

 

 

Grønne aktier

 

Denne strategi går ganske enkelt ud på at investere i aktier der befinder sig på grønne markeder, det vil sige, selskaber der på den ene eller anden måde gør sig inden for den grønne omstilling.

Denne aktiestrategi forventer vi os stor succes af i fremtiden, da efterspørgslen på den grønne omstilling, grønne produkter og alt hvad der ellers er klimavenligt, kun vil fortsætte med at stige i fremtiden. Derfor kan der være særlig god værdi i at investere i aktier der befinder sig på disse markeder. Et godt eksempel på en grøn aktie er danske Vestas.

 

 

Investering i indeksfonde

 

Når du investerer i en indeksfond investerer du ikke i en enkelt aktie, men derimod i alle aktier der eksisterer i en given indeksfond. Du kan eksempelvis investerer i det danske C25 indeks, der er en fortegnelse over de 25 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs.

Når du investerer i en indeksfond er det således alle aktierne i indekset, der er afgørende for om du opnår et positivt eller negativt afkast. Det vil nemlig være alle aktiernes gennemsnitlige stigning eller fald der er afgørende.

På den lange bane og historisk set har indeksfonde været meget sikre investeringer. Det skyldes at vi konstant bliver flere og flere mennesker på jorden, samtidig med at flere mennesker kommer ud af fattigdom. Det øger forbruget, og dermed væksten, og derfor har indeksfonde historisk set givet et positivt afkast.

 

 

Køb aktier

 

 

Value investering

 

Denne aktiestrategi er især blevet populariseret af den verdenskendte investor Warren Buffet. Strategien går i sin enkelthed ud på at sammenholde selskabernes aktiekurs, med selskabets reelle værdi. På den måde findes der frem til de aktier der er værdisat for lavt, i forhold til selskabets reelle værdi.

Denne type aktiestrategi er, hvis den udføres korrekt, en meget god måde at investere på. Det kræver dog indgående kendskab til markederne, selskaberne der skal investeres i, og ikke mindst forstand på regnskaber. Denne strategi er derfor måske ikke velegnet til helt nye investorer, men er omvendt en strategi man sagtens kan få succes med, hvis man sørger for at læse grundigt op på strategien.

 

 

Copytrading

 

På mange aktie platforme vil der være mulighed for at investere gennem såkaldt copytrading. Det går ganske enkelt ud på at du udvælger dig en investor, hvorefter du kopierer den udvalgte investors investeringer.

Du kan selvfølgelig opstille parametre i forhold til hvor store investeringer du vil foretage m.m. Det kan være du følger en rigtig god investor, og her kan copytrading være smart, da du investerer i de samme aktier så snart den udvalgte investor investere.

 

 

Udbytte aktier

 

Nogle aktier vil have karakter af såkaldte udbytte aktier. Udbytte aktier henviser til de aktier, hvor selskaberne bag, udbetaler en del af deres overskud til aktionærerne. Dette er yderst fordelagtigt under de rette omstændigheder, da udbytte aktier giver et løbende afkast, helt uden behov for at sælge ud af aktiebeholdningen.

Hvis du gerne vil investere i udbytte aktier bør du investere i selskaber, hvor du forventer at de vil levere regelmæssige overskud. Du vil nemlig kun få udbetalt udbytte af dine aktier, såfremt selskabet leverer et overskud.

Se mere om aktiestrategier ved at klikke her.

 

 

Køb aktier

 

 

Hvad er de bedste aktier at investere i

 

Når du har fundet frem til den aktie platform du vil benytte dig af til at investere i aktier på, og du har fundet frem til den aktiestrategi du vil benytte dig af, så er det nu tid til at vælge de aktier du gerne vil investere i.

Det kan hurtigt vise sig at være en stor og besværlig opgave, da der nærmest findes et utal af aktier. Det gælder især hvis du investerer på de udenlandske aktiemarkeder. Derfor har vi udvalgt fire spændende aktier som vi forventer os meget af, og som du med fordel selv kan undersøge nærmere.

Vi har udvalgt de to danske aktier hos Novo Nordisk og Vestas, samt de amerikanske aktier Tesla og Apple, som du kan se mere om lige nedenfor.

 

 

Novo Nordisk aktier

 

Novo Nordisk er en dansk medicinalvirksomhed, der er den førende på sit område i Danmark. Dertil har Novo Nordisk aktiviteter på en masse andre spændende markeder, ikke mindst på det amerikanske marked. Novo Nordisk er især anerkendte for deres produkter inden for insulin, og vækst- og kønshormoner.

Vi anbefaler at du ser nærmere på Novo Nordisk aktier af flere grunde. For det første har aktiekursen for Novo Nordisk aktier historisk set været en rigtig god investering, hvor aktiekursen er steget med over 500% det seneste årti. Det vidner om en stærk virksomhed i vækst.

Dertil har det været afgørende at Novo Nordisk befinder sig på markedet for medicinalprodukter, da dette marked er et forholdsvist sikkert og stabilt marked. Du vil derfor ikke se de store udsving i aktiekursen, hvilket gør Novo Nordisk aktier til en ret sikker investering på den lange bane.

Se mere om Novo Nordisk aktier ved at klikke her.

 

 

Vestas aktier

 

En anden super god dansk aktie at se nærmere på er Vestas aktier. Vestas er verdens førende producent af vindmøller, og netop markedet for grøn og vedvarende energi er et marked vi forventer os meget af.

Det skyldes den stigende efterspørgsel på den grønne omstilling, og især for Vestas gælder det, at de via deres stærke markedsposition, kan se frem til at modtage adskillige store ordre. Flere lande, inklusiv Danmark, har nemlig givet udsagn om opførelsen af flere store vindmølleparker.

Vil disse planer om opførelsen af store vindmølleparker blive realiseret, så vil Vestas aktien uden tvivl stige i de kommende år. Derfor anbefaler vi at du holder godt øje med aktien og med markedet, så du er klar til at investere hvis muligheden byder sig.

Se mere om Vestas aktier ved at klikke her.

 

 

Køb aktier

 

 

Tesla aktier

 

Tesla er mest kendt for deres banebrydende elbiler, deres ambitiøse raket- og satellit projekter SpaceX og Starlink, samt selvfølgelig Elon Musk.

Tesla aktien har været på himmelflugt de seneste par år, hvor aktien er steget med over 1000%. Det vidner om at der er mange investorer der har stor tro på Tesla aktien, og på at Tesla vil fortsætte deres fremgang.

Det gør vi også, og derfor vil vi også holde skarpt øje med aktien i den kommende tid. Tror du også på at Tesla fortsætter fremgangen, så kan der også være god grund til at du selv holder godt øje med Tesla aktier.

Se mere om Tesla aktier ved at klikke her.

 

 

Apple aktier

 

Apple er blandt verdens allerstørste brands, og har markeret sig som et af de største selskaber i verden. I dag står selskabet for en fjerdedel af al salg af mobiltelefoner og computere i verden.

Aktiekursen på Apple aktier har gennem de seneste 10-15 år været i konstant vækst, og har set en eksplosiv stigning i aktiekursen. I 2005 kunne Apple aktier købes til under 2 amerikanske dollars, mod prisen i dag på Apple aktier der er et godt stykke over 150 amerikanske dollars.

Der er ingen tvivl om at vi forventer os meget af Apple i de kommende år, og vi tror på at de vil fortsætte med at dominerer markederne med deres produkter. Af den årsag holder vi godt øje med aktien, og vi anbefaler at du gør det samme hvis du også tror på, at Apple aktier vil fortsætte med at stige i fremtiden.

Se mere om Apple aktier ved at klikke her.

 

 

Skal du investere kortsigtet eller langsigtet

 

Det kan også være afgørende for dine aktieinvesteringer, om du ønsker afkast på den korte eller lange bane. Ønsker du et afkast på den korte bane er der overordnet to måder at gøre det på. For det første kan du have god indsigt om et marked, som du har en stærk formodning om vil begynde at vækste. På den måde kan du investere inden markedet går i vækst.

Du kan også vælge daytrading som er investeringer som giver afkast på alt lige fra, til timer, minutter og endda sekunder. Ved daytrading anvendes tekniske analyser til at finde frem til de bedste investeringer, og der kigges ikke så meget på de normale markedsbevægelser. Du bør kun investere med daytrading hvis du er en erfaren investor.

I sidste ende afhænger det dog af dine ønsker og behov, så hvis du føler den bedste løsning er at gå efter afkast på den korte bane, så er det den vej du skal gå. Her kan det være en god ide at se nærmere på de cykliske aktier. Ønsker du derimod et mere langsigtet afkast, så kan der være mere ide i at se på de defensive aktier.

 

 

Køb aktier

 

 

Husk du skal betale skat af dit positive afkast

 

Du skal betale aktieindkomst af dine afkast på dine aktieinvesteringer. Lyder dit afkast på under 52.000 kr. så betaler du 27% i skat på din aktieindkomst. Overstiger dit afkast 52.000 kr. så betaler du 42% på alt afkast der overstiger de 52.000 kr. Du kan dog opnå store skattefordele ved at oprette en aktiesparekonto.

 

 

Drag fordel af en aktiesparekonto

 

Ved at oprette en aktiesparekonto kan du opnå gode skattefordele på dine aktieinvesteringer. Med en aktiesparekonto betaler du kun 17% i skat på din aktieindkomst. Det er dog værd at bemærke at den nye danske regering, endnu ikke har ytret opbakning om en fortsættelse af aktiesparekonto ordningen, og fremtiden er derfor forholdsvis uklar. Det gælder derfor om at drage fordel af den mens du kan.

Se mere om aktiesparekonto ved at klikke her.

 

 

Inden du investerer

 

Inden du investerer anbefaler vi på det kraftigste at du sætter dig grundigt ind, i de aktier du overvejer at investere i. På den måde får du nemlig et større indblik i markederne, og hvad der får aktierne på de enkelte markeder til at stige og falde.

Derved kan du mere præcist forudsige markeds bevægelserne ud i fremtiden, og på den måde skabe større sikkerhed omkring dine aktieinvesteringer. Du vil tydeligt kunne mærke forskel på afkastet af dine investeringer, hvis du sætter dig grundigt ind i aktien, selskabet og markedet inden du investerer.