Søg efter:

Nokia aktier

 

Nokia aktier har ligget på et meget stabilt niveau i mange år, efter at Nokia aktier faldt drastisk i værdi tilbage i år 2000 og frem. Det spændende ved Nokia aktier er, om de igen kan genvinde noget af det tabte, og om Nokia aktier vil stige igen i fremtiden.

Leder du efter information om Nokia aktier, så kan du med fordel blive her på siden, hvor du finder en masse brugbar information om Nokia aktier, historien om Nokia, samt om mulighederne og potentialet for at investere i Nokia aktier i fremtiden.

Nokia var engang mest kendt for deres mobiltelefoner. Vil du gerne se nærmere på en af nutidens store mobilgiganter, så kan du se mere om Apple ved at klikke her.

 

 

 

 

Kort om Nokia

 

Nokia er en finsk virksomhed der er blandt verdens største producenter af telekommunikationsudstyr. Der var engang at Nokia var verdens største producent af mobiltelefoner, men tabte senere hen store markedsandele. Dette førte til at Nokia frasolgte deres aktiviteter med mobiltelefoner til Microsoft.

Selvom Nokia har solgt de fleste af deres aktiviteter med mobiltelefoner, så bevarer de deres position som en førende produktionsvirksomhed af telekommunikationsudstyr. I 2019 omsatte selskabet for over 20 milliarder dollars, og havde næsten 100.000 ansatte på verdensplan.

 

 

 

 

Historien om Nokia

 

Nokia blev stiftet helt tilbage i 1865 hvor Fredrik Idestam opførte en papirfabrik i Tampere, Finland. Siden har meget ændret sig i Nokia, og i dag har deres aktiviteter og forretningsområder skiftet til telekommunikation.

I 1960’erne kom Nokias første elektronikafdeling, der begyndte at tage fart op gennem 80’erne hvor Nokia blandt andet producerede telefoncentraler og biltelefoner.

I 90’erne kom der for alvor fart på med introduktionen af de klassiske mobiltelefoner, Nokia 3310 og Nokia 3320. Senere kom også den første Nokia mobiltelefon med farveskærm, med modellen Nokia 3200.

Det er også værd at nævne N95 som i 2006 blev en kæmpe succes, men Nokia var langsomt men sikkert ved at blive udkonkurreret af andre producenter af mobiltelefoner, herunder Apple, HTC og Android.

Det førte til massive tab af markedsandele, og endte med at Nokia frasolgte størstedelen af deres aktiviteter inden for mobiltelefoner til Microsoft i 2013. Siden har Nokia ikke haft den samme position, men vedbliver med at være et kæmpe selskab med global rækkevidde.

 

 

 

 

Er Nokia aktien en god investering

 

Siden 2008 hvor Nokia aktien tog et ordentlig dyk, har Nokia aktien ligget på et stabilt niveau. Med frasalget af deres aktiviteter inden for mobiltelefoner, så er det svært at se dem komme tilbage på niveauet fra før 2008.

På den positive side sidder Nokia på en førende position inden for netværk, hvor de sidder på store markedsandele inden for 2G, 3G og 4G. Dertil har Nokia investeret massivt i den nye 5G teknologi.

Vi har derfor lidt blandede fornemmelser over for Nokia aktien, men tror dog på at en eventuel investering, ikke umiddelbart har den store risiko for store tab. Spørgsmålet er i stedet hvorvidt Nokia vil opnå større markedsandele i fremtiden, og om de får succes med deres investeringer og nye kerneområder.

Inden du investerer i Nokia aktien bør du sætte dig grundigt ind i Nokias kerneområder, for at undersøge hvordan de ligger placeret i forhold til deres fremtidige markedsposition. Det bør også undersøges hvor meget vækst Nokia kan antages at få, ved at se på hvor markedspotentialet er for Nokias nyere investeringer.

Disse ovenstående forhold vil nemlig have afgørende betydning for, om aktiekursen på Nokia aktien vil stige. Tror du på at Nokia får succes med deres investeringer og nye kerneområder, så kan der være god idé i at undersøge Nokia aktien nærmere.

 

Fordele ved at investere i Nokia aktier:

  • Stærk markedsposition inden for 5G netværk
  • Stort potentiale på markedet for 5G netværk de kommende år