Investering i ure – et godt supplement til dine aktier

Vil du investere dine penge i noget, der er mere håndgribeligt – og i hvert fald smukkere, end aktier? Så bør du måske overveje en investering i ure. Med et klassisk luksus-ur får du både et godt og solidt investeringsobjekt, der stille og roligt stiger i værdi, og en smuk genstand, du kan glæde dig over at eje.

En investering, der holder trods markedsudsving

Hvis du allerede har aktier, så ved du også, at det hele kan se fantastisk ud det ene år – og ret skidt det næste eller bare måneder efter. Markedet skifter med samfundsmæssige og økonomiske udsving, der bestemmes af verdenspolitik, energipriser og meget andet.

Derfor kan det nogle gange være rart at have investeringsobjekter, der føles mere sikre. Her kan en investering i et eller flere luksus-ure vise sig at være svaret. Ure i luksusklassen har vist sig at være meget robuste i forhold til de økonomiske udsving, der kan være på aktiemarkedet. Priserne og dermed værdien holder på urene, hvis de bliver passet på, og øges i mange tilfælde helt uafhængig af, hvordan den økonomiske situation i øvrigt ser ud. Dette skyldes ikke mindst, at luksus-ure er så populære investerings- og samlerobjekter globalt set.

Et bud på en god investering

Der er selvfølgelig helt afgørende, at du vælger de rette ure, som en del af din portefølje. Du finder ure i mange forskellige prislejer, men et godt sted at starte med at investere i ure, kunne være med et Aquanaut Patek Philippe ur.

Uret blev første gang lanceret i 1997 og var noget af en ur-sensation, da det kom frem på grund af det unge, sporty design, og siden har uret holdt sig på toppen, både hos ur-entusiaster og investorer.

En investering – ikke en brugsgenstand

Når du køber et luksus-ur som en investering, er det vigtigt, at du gør dig klart, at det ikke er en brugsgenstand, men netop et investeringsobjekt. Du kan selvfølgelig vælge at gå med uret, men det skader din investering, da brug vil forringe urets værdi væsentligt, når du vil sælge det igen.

Du skal med andre ord behandle dit ur, ligesom andre investeringer: Vide, at du har det og opbevare det sikkert, mens det stille og roligt forøger sin værdi. Det vil i langt de fleste tilfælde være en fordel at spørge en professionel ur-handler med speciale i luksus-ure til råds, inden du køber, så du er sikker på at få lavet den rette investering.