Søg efter:

Kort om defensive aktier

 

Defensive aktier henviser til de investeringer i aktier hvor fokus er på sikkerhed frem for potentiel vækst, hvilket gør at de defensive aktier som oftest ikke vil give det store afkast, men som til gengæld har en langt større sikkerhed for at give et positivt afkast.

Vil du gerne vide mere om hvordan du kan opnå større sikkerhed om dine investeringer i aktier, så kan du med fordel læse videre her på siden, hvor vi kort vil gennemgå defensive aktier, herunder med nogle bud på hvad vi mener er nogle gode defensive aktier.

 

 

 

 

Hvad er defensive aktier

 

De defensive aktier er som sagt de aktier der giver en større sikkerhed for dine investeringer. Der er mange grunde til at en aktie er defensiv, men som oftest vil det have betydning, at selskabet bag aktien ikke bliver påvirket af de økonomiske op- og nedture i samfundet.

Af den årsag vil de defensive aktier ofte befinde sig på markeder, som handler med produkter som er nødvendige for forbrugerne, eksempelvis medicinalprodukter, fødevarer, energi og lignende. Når de økonomiske kriser indtræffer, vil disse typer produkter nemlig ikke miste den store værdi, da det er produkter som er nødvendige for forbrugerne.

Omvendt forholder det sig med forbrugsvarer som luksusrejser, dyrt mærkevaretøj og lignende, da forbrugerne vil spare udgifterne til disse produkter væk, så snart der bliver færre penge at gøre med. Dermed ikke sagt at de defensive aktier ikke skaber positivt afkast, for det vil de nemlig oftest gøre, men afkastet er potentielt ikke så stort som ved de cykliske og andre typer af aktier.

Disse forhold gør de defensive aktier meget stabile over tid, men vil til gengæld også have den effekt, at aktierne sjældent vil stige meget. Det vil der være større mulighed for med de aktier som er de defensive aktier modsætning, de cykliske aktier. Du kan se mere om de cykliske aktier herunder.

Se mere om cykliske aktier ved at klikke her.

 

 

 

 

Vores bud på gode defensive aktier

 

Er du interesseret i at investere i defensive aktier, så har vi i det følgende udvalgt en række gode defensive aktier, som du med fordel kan se nærmere på. Vi har set nærmere på de to danske aktieselskaber Novo Nordisk og Vestas.

 

 

Novo Nordisk aktier

 

Novo Nordisk er et førende dansk medicinalselskab, ikke bare i Danmark, men på hele det globale marked. Det gør Novo Nordisk til en af de bedste aktier vi har i Danmark.

Dertil opererer Novo Nordisk på det meget stabile marked for medicinalprodukter, hvilket gør at Novo Nordisk aktien historisk set har været stabilt og sikkert stigende. I januar år 2000 kunne Novo Nordisk aktien købes for under 20 kr. I dag ligger aktiekursen i over 600 kr.

Der er samtidig god grund til at tro på at udviklingen og væksten vil vare ved, og der kan derfor være god ide i at holde skarpt øje med Novo Nordisk aktien i de kommende år. Det vil vi uden tvivl gøre, da Novo Nordisk historisk set har været en rigtig god investering, noget som vi tror på har stor sandsynlighed for at vare ved.

Se mere om Novo Nordisk aktier ved at klikke her.

 

 

Vestas aktier

 

Vestas er en dansk producent af vindmøller, og er samtidig verdens største producent af vindmøller. Det i sig selv gør Vestas aktier interessante, men sammenholder man den stærke markedsposition med det marked som Vestas leverer produkter til, så bliver Vestas aktien rigtig spændende at se nærmere på.

 

 

 

 

Der er stor efterspørgsel efter produkter med fokus på den grønne omstilling, og på dette område er Vestas et førende selskab. Derfor er der god grund til at tro på at de Vestas aktier går en god fremtid i møde.

Det skal også ses i lyset af den store opbakning til vindmølleprojekter som den danske regering har, og som potentielt kan sikre Vestas en stabilt og støt stigende aktiekurs i fremtiden. Allerede nu har den danske regering givet tilsagn om opførelsen af flere vindmølleparker, hvilket er et klart positivt tegn for Vestas.

Se mere om Vestas aktier ved at klikke her.