Læs om hvorfor en fyldning er en god idé!

De færreste går gennem livet uden huller i tænderne. Jo oftere du besøger tandlægen jo flere begyndende huller vil blive opdaget. Jo tidligere de opdages, jo hurtigere kan de behandles – med en behandling der er væsentligt mindre krævende og væsentligt mindre smertefuld. En god behandling af et hul er med brugen af fyldninger.

Hvad er en fyldning?

Når du får lavet en fyldning, er det en udfyldning i tanden. Det gøres enten i forbindelse med et nyopstået hul som led i behandlingen, eller hvis en ældre fyldning skal udskiftes. Fyldningerne er som regel i plast, og de ligner derfor din tand meget. Der findes flere forskellige nuancer af plastfyldninger, og man kan på den måde ramme din tandfarve mest muligt. Det betyder også, at din fyldning er minimal – hvis overhovedet – synlig, selv når du åbner munden. Det er således den bedste løsning og behandling af et hul i tanden.

Hvilke andre fyldninger findes der?

Hvis ikke man anvender plastik i fyldningerne, vil det typisk være en krone af enten guld eller porcelæn, som man bruger. Disse har en længere holdbarhed end en almindelig plastfyldning – men ulempen ved disse er dog også, at de prismæssigt er meget højere. Derudover er indgrebet i tanden også mere tidskrævende, hvis du vælger alternativet med enten guld eller porcelæn.

Du skal dog altid vælge den løsning, der passer bedst til dig, dine tænder og din situation. Det er vigtigt at passe godt på sine tænder – det er det vigtigste og bedste, du kan få aktier i!

Den bedste aktie du kan investere i, er ved at passe godt på dine tænder!

Du skal have dine tænder for altid – og derfor er det en god idé at passe ekstra godt på dem. Du bruger dem hver dag, og du vil helst ikke være dem foruden. Derfor fortjener de også den allerbedste behandling og beskyttelse. Sørger du for at gå til tandlæge hyppigt, børste dem mindst to gange om dagen, bruge tandtråd og ikke udsætte dem for alverdens usunde ting ofte, vil du gøre dig den bedste investering; det kan nemlig betyde livslang tandsundhed!

Hvis du har sparet penge på din tandlægeregning, kan du bruge pengene på andre ting!

Hvis du har sparret penge på din behandling hos tandlægen – eksempelvis valgt en plastisk fyldning fremfor en i enten guld eller porcelæn, kan du vælge at bruge de sparrede penge på noget andet. Det kan eksempelvis være, at du har lyst til at få aktier i andet end bare dine tænder. Hvis du på forhånd ikke har forstand på aktier, anbefales det, at du opsøger alt den viden, du kan. På den måde er chancen for succes størst. Måske du tjener din næste tandlægeregning ind?